ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Blogilistalle vasta vähän myöhemmin

Blogilista.fi on kankeudestaan ja ajoittaisesta takkuisuudestaan huolimatta varsin kelpo tapa seurata suomalaista blogimaailmaa. Mutta jos haluaa blogilleen lukijoita, ei kannata liittää sitä listalle heti alussa. Paitsi, että tyhjä blogi tuskin innostaa tilaajia, voi liian aikainen listautuminen haitata myös blogin näkyvyyttä hakukoneissa.

Blogilista ei linkitä blogeihin suoraan niiden omilla osoitteilla, vaan uudelleenohjaa ne kertakäyttöisillä osoitteilla laskuri.php-tiedoston kautta. Tämän tarkoituksena on ilmeisesti helpottaa tilastojen käyttämistä palvelujen kautta. Mutta koska Blogilista on suosittu sivusto ja korkealla myös Googlen ja muiden hakukoneiden indekseissä, voi hyvinkin olla, että blogi päätyy indeksiin Blogilistan kautta. Silloin sen osoitteeksi saattaa jäädä tuo Blogilistan kertakäyttöosoite. Silloin blogi on hakukoneiden silmissä osa blogilista.fi-sivustoa, ja sen sisältö hautautuu Blogilistan muun sisällön sekaan.

Siksi kannattaakin odottaa, että ainakin Google ehtii lisätä blogin indeksiinsä. Silloin ainakin todennäköisyys siitä, että sivusto tulisi indeksoituneeksi Blogilistan osoitteella, pienenee. Sama koskee tietysti myös muita blogipalveluita, joissa käytetään samanlaisia uudelleenohjausosoitteita (esim. Blogispotti.fi).

Ja kuten alussa sanottua, houkutteleehan se enemmän tilaajiakin, jos blogissa on jotain sisältöäkin. Jos uudelle blogille saa Blogilistalla heti alkuun joukottain tilaajia, on blogilla hyvät mahdollisuudet nousta joksikin aikaa Kuuman listan kärkisijoille, mikä on hyvää mainosta.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.