ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Datamapin palvelukatkos

Tämä blogi sijaitsee äskettäin Louhi Oy:n ostaman Datamappi Oy:n palvelimella. Eilisiltana noin yhdeksän maissa sivut kaatuivat, eikä osaan domnik.nettiä päässyt lainkaan. Tämä blogi oli näkyvissä vielä aamuyöllä, mutta esim. kommentointi tai uusien artikkelien kirjoittaminen ei toiminut. Sivut alkoivat toimia vasta noin klo 18. Lähes vuorokauden katkos webhotellipalvelussa on varsin pitkä.

Sivut toimivat edelleen takkuisasti. Esimerkiksi sivuston uudelleenvarmentaminen Googlen Webmasters-palvelussa ei onnistunut, koska palvelin aikakatkaisi Googlen yrityksen ottaa yhteys sivujen kotihakemistossa sijaitsevaan tarkistustiedostoon.

Ilmeisesti Google ei kuitenkaan ole yrittänyt katkon aikana vierailla sivuilla, koska viimeinen käyntikerta domnik.netin etusivulla on ollut 25.1. Juuri enempää tietoa Google ei indeksoinnista ilman varmistustiedoston vahvistamista anna. Jos Google ei ole sivuilla käynyt, niin vahingot saattavat jäädä pieniksi. Sivujen saavuttamattomuus voi nimittäin usein vaikuttaa sijoituksiin hakukonetuloksissa jopa kuukausia senkin jälkeen, kun ongelma on korjattu.

Datamapin teknisessä tiedotteessa kerrotaan, että ongelma olisi korjattu jo noin klo 16.30. Nämäkin sivut toimivat tuolloin hetken, mutta olivat jälleen tavoittamattomissa puolitoista tuntia lisää.

Tiedotteessa myös kerrotaan, että ongelmaa alettiin korjata vasta klo 8 aamulla. Se on kyllä anteeksiantamattoman myöhään, kun vika kuitenkin alkoi jo illalla. Tosin Datamapista väitetään, että illalla ja yöllä ongelmia olisi ollut vain osalla sivustoista. Datamapin palvelimilla sijaitsevat Sinivihreiden kokoomuslaisten ja äitini sivut kyllä ainakin alkoivat tökkiä yhtäaikaa kuin Domnik.netkin. Ja kun hain yöllä Googlella sivuja, joilla kerrottiin niiden sijaitsevan Datamapin palvelimilla, niin toimimattomuus oli enemmän sääntö kuin poikkeus. Useimmat sivustot toimivat kyllä osittain, eli etusivu saattoi latautua joko kuvilla tai ilman, mutta sen enempää sivuja ei välttämättä päässyt selailemaan.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 29.1.2008 klo 19.24:

  Sivut olivat taas äsken hetken nurin. Tuntuu takkuilevan pahasti Datamapin päässä.