ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Punaisissa banaaneissa on potkua

Punainen banaani

Ensimmäisen kerran maistoin punaisia banaaneja Dominicalla ensimmäisellä Karibian-matkallani syksyllä 1993. Sen jälkeen kesti monta vuotta, ennen kuin huomasin niitä olevan ainakin välillä saatavilla Stockmannin herkusta. Nyt ne olivat taas päässeet vähän unohtumaan, mutta Kampin K-Supermarkettiin oli tullut niitä erä myyntiin. Herkullisia ovat, mutta kalliita. Kahdesta pienestä banaanista sai maksaa pari euroa.

Banaanit eivät vielä myytäessä olleet kypsiä, vaan myyntilaatikon viereisessä lapussa kehotettiin kypsyttelemään niitä, kunnes ne tulevat pilkullisiksi. Väriltään niiden kuori on hyvin tummanpunainen, mutta syötävässä osuudessa punaväriä on vain häivähdys. Itse asiassa väri muistuttaa enemmän haaleaa oranssia.

Punaisten banaanien maku on kuitenkin se syy, miksi niitä kannattaa ostaa. Isot keltaiset banaanit ovat loppujen lopuksi aika lattean makuisia. Pienet keltaiset banaanit ovat maukkaampia ja makeampia. Kumpienkin mauista puuttuu kuitenkin se potku, joka punaisissa banaaneissa on. Johtuisiko se aavistuksesta happamuutta? Vaikka maku ei ole erityisen voimakas, antaa se punaisille banaaneille kuitenkin luonnetta, joka sen keltaisilta sukulaisilta puuttuu.

Harmi vain, että ovat niin kalliita. Ei niitä kovin usein raaski ostaa.

Kuvassa on punainen banaani vaimoni Marin kädessä. Kallis banaani saa arvokkaan taustan Eiranrantaan rakenteilla olevista uusista taloista. Otin kuvan maanantaina 11.2.

Tähän artikkeliin on jätetty 3 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. shovi 15.2.2008 klo 8.38:

  Sääli ettei täältä korvesta saa tuollaisia herkkuja. Kuulostaa herkulliselta!

 2. Petri 17.2.2008 klo 10.56:

  Valokuva ei tosin anna kovin herkullista mielikuvaa bantskusta. Näyttää ihan joltain kompostista kaivetulta perusbanaanilta.

 3. Niko Lipsanen 17.2.2008 klo 16.18:

  Mitenkään puolustelematta kuvaustaitojani, mutta ulkonäkö ei ehkä tosiaankaan ole noiden banaanien herkullisin ominaisuus luonnossakaan. Jos banaanien vieressä hedelmätiskillä ei olisi ylikorkeaa hintalappua, niin niitä voisi hyvinkin luulla vähän liian kauan varastossa seisoneeksi ylijäämäeräksi.

  Eli ovat vähän kuin nuo Eiranrannan talot kuvan taustalla: kalliita, mutta rumia.