ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Isot kirjaimet sähköpostiosoitteissa

Minulla on Domnik.netissä käytössä yksi sähköpostilista. Roskapostin estämiseksi listan asetuksissa on sallittu viestien lähettäminen ainoastaan listalla olevista osoitteista. Listalla käytössä oleva Datamappi Oy:n sähköpostijärjestelmä aiheuttaa kuitenkin ongelmia, jos jollakulla listalaisella on sähköpostiosoite, jossa on isoja kirjaimia (esimerkiksi muodossa Etunimi.Sukunimi@jotakin.fi).

Kun osoite liittyy listan lukijaksi, järjestelmä muuttaa automaattisesti kaikki isot kirjaimet pieniksi. Mutta kun listalle lähetetään postia, järjestelmä tekeekin eron isojen ja pienten kirjainten välillä. Ja koska listalle voi liittää osoitteen vain pienillä kirjaimilla, ei käyttäjä, jolla on osoitteessaan isoja kirjaimia, pysty lähettämään viestejä listalle. Kokonaan ne eivät bittiavaruuteen katoa, vaan tulevat minulle moderoitavaksi (ja sitä kautta pääsevät viiveellä listalle).

Lähetin aiheesta kysymyksen Datamapin tukeen. Sitten kului lähes kuukausi, ja ehdin unohtaa koko asian. Lauantaina sähköpostiini tuli vastausviesti.

Viestissä kerrotaan, että ”standardien mukaan sähköpostiosoitteissa kaikkien kirjainten pitää olla pieniä.” Ainoaksi ratkaisuksi tarjotaan, että listan käyttäjät muuttavat osoitteensa pienillä kirjaimilla kirjoitetuiksi.

En tunne sähköpostistandardeja, mutta on tietysti hyvä, että niitä tuetaan. Mutta onko mitään järkeä estää viestien vastaanottaminen listalle osoitteesta, jonka muoto ei tässä tapauksessa täysin vastaa noita standardeja? Datamappi ei tässä ole edes johdonmukainen, koska se kyllä antaa webmailissa lähettäjän kirjoittaa omaan profiiliinsa osoitteen myös isoilla kirjaimilla, ja ihan kiltisti lähettää sen eteenpäin. Eikö tuokin olisi syytä estää? Ja ihan kiltisti Datamappi antaa minun vastaanottaa postilaatikkooni viestejä, joiden lähettäjät käyttävät osoitteessaan isoja kirjaimia. Miksi se ei sitten anna vastaanottaa niitä sähköpostilistoille?

Ja miten ihmeessä tuon vastauksen kertomiseen kului melkein kuukausi?

Maantieteilijän matkakuvat

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.