ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Christiania-valokuvat kiinnostavat

Christiania

Christiania näyttää kiinnostavan webin selailijoita. Valokuvasivu Christianshavnin kaupunginosasta Kööpenhaminassa, jossa myös Christianian niin sanottu vapaakaupunki sijaitsee, on tässä ja viime kuussa ollut yksi Domnik.netin eniten vierailluista sivuista. Kuvat on otettu syksyllä 2005, kun pistäydyimme kaveriporukalla Kööpenhaminassa Kroatiaa kohti suuntautuneen matkamme varrella.

Eri valokuvasivujeni suosio vaihtelee aika ajoin. Osa menee matkailusesonkien mukaan, kun ihmiset hakevat valokuvia potentiaalisista lomakohteista (tai näin ainakin luulen). Kenian taannoisten levottomuuksien aikaan kävijätilastojen kärkeen nousivat kuvani Kiberan slummista Nairobissa. Aina satunnaiselle suosiolle ei ole selkeää selitystä, kuten nyt vaikka Christianshavn-kuville. Miksi ne juuri nyt kiinnostavat?

Muutamia kävijöitä tulee erään pilvenpolttelijasivuston kautta, jonne kuvat on kopioitu (ihan luvan kanssa, sillä kuvat on lisenssoitu ei-kaupallisen käytön tietyin ehdoin sallivalla Creative Commons -lisenssillä). Sivuilta ei tosin ole varsinaista linkkiä, mutta osoite ja kuvaajien nimet on mainittu. Se ei kuitenkaan riitä selittämään kävijäryntäystä.

Käyntimme vapaakaupungissa kaksi ja puoli vuotta sitten jäi uteliaaksi pyrähdykseksi, sillä matkaa oli vielä paljon edessä. Ja tuskin sinne kovin pitkäksi aikaa olisi muutenkaan viitsinyt jäädä.

Valokuvauksen harrastajan kannalta paikka ei tuntunut kovin vapaalta, sillä keskeisimmissä osissa valokuvaaminen oli isojen kieltokylttien tehostamana kielletty. En uhmannut kieltoa, vaan kuvailin vähän sivuummalla. Satuin myös näkemään, kun yksi väärässä paikassa kameralla osoitellut turisti sai kimppuunsa ärhäkkään hipin.

Yritimme matkan aikana käydä toisessakin vapaakaupungissa. Kyseessä olisi ollut Metelkova Ljubljanassa. Se ei kuitenkaan pikaisella ajelulla löytynyt, ja meillä oli vähän kiirekin. Sitä paitsi satoi. Reissun hippiyhteisöosuus rajoittui siten Kööpenhaminaan.

Oheista kuvaa lähempänä kuvauskieltoaluetta en kaivanut kameraani esiin. Christistianshavn-kuvasivulla on myös toisen samalla reissulla mukana olleen matkalaisen, Santeri Junttilan, otoksia vapaakaupungista. Kuvat on otettu tiistaina 27.9.2005.

Maantieteilijän matkakuvat

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.