ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Spämmääjät oppivat suomea

4.4.2008 klo 5.04 | Niko Lipsanen

”Darcy Walker” lähetti minulle viestin otsikolla ”Etsin kaveria”. Itse viestissä hän kertoi minulle olevansa nimeltään Tatjana. Viesti oli kirjoitettu aavistuksen kankealla suomen kielellä, eikä se aivan virheetöntäkään ollut. Joka tapauksessa viestin kieli oli parempaa kuin mitä joillakin suomenkielisillä keskustelupalstoilla näkee. Alla Darcy-Tatjanan koko viesti.

Moi. Nimeni on Tatjana. Olen opiskelija ja tulin Suomeen opiskelemaan. Etsin ystävää ja seksikumppania. Tarvitsen vain hyvän miehen joka on kunnollinen, luotettava ja älykäs. Antakaa minun tietää jos haluatte tavata kanssani. Edes jos tulette minulle vain hyväksi ystäväksi.

Voitte katsoa valokuviani kotisivullani osoitteella ….

[kotisivun osoite poistettu]

Huomioidaan vain vakavat tarjoukset. Kiitos.

Kävin vilkaisemassa linkin takaa löytynyttä sivuakin, vaikka en tähän sen osoitetta viitsinytkään laittaa. Siellä oli valokuvia aasialaisen näköisestä naisesta kevyesti (mutta silti varsin siveästi) vaatetettuna. Windows-käyttäjille linkin klikkaaminen tuskin on kovin hyvä idea, koska todennäköisesti sieltä saa koneelleen muutakin kuin valokuvia. Luotan kuitenkin vielä siihen, että eivät ole Linuxiin tarttuvia pöpöjä sivuilleen laittaneet (vaikka käytänkin melko yleistä Ubuntu-jakelua).

Vaikka suomi alkaa spämmäreiltä sujua jo paremmin kuin kotimaisilta teineiltä, niin täytyy sitä silti aika helposti höynäytettävä olla, jos Darcy-Tatjanan lankaan menee.

Miksi muuten spämmiviestien lähettäjäksi on niin usein merkitty eri nimi kuin itse viestin allekirjoittajaksi? Eikö sen luulisi olevan uskottavampaa, jos molemmissa lukisi sama nimi?

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Milla Valkeasuo 16.5.2008 klo 21.54:

  Tuosta tuli mieleen enstaneette.com-tapaus. Sähköpostiin tullut viesti oli suomea, ja siinä houkuteltiin kirjautumaan Messenger-tunnuksilla hämäräperäiselle sivustolle, josta näkisi kuka on estänyt MSN:ssä.