ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kulkukoiria Helsingissä

4.5.2008 klo 12.40 | Niko Lipsanen

Koira Tähtitorninmäellä

Päivitys klo 21.00: Eivät ne ilmeisesti olekaan kulkukoiria (tarkemmin kommenteissa).

Helsingin eurooppalaistuminen etenee. Ensin saimme kaduillemme kerjäläiset, ja nyt puistoihin on ilmestynyt kulkukoiria. Näimme siskoni kanssa tänä aamuna Tähtitorninmäellä kaksi pannatonta, vanhaa narttukoiraa. Ne olivat pienikokoisia ja pelokkaita, eivätkä herkästi lähestyneet ihmistä. Koiranruoka sai toisen tulemaan hetkeksi haisteluetäisyydelle, vaikka nälkiintyneiltä ne eivät vaikuttaneet.

Mistä ne ovat Helsinkiin ilmestyneet? Eivät ne karanneilta kotikoiriltakaan vaikuttaneet. Siitä kielii pannattomuus ja ihmisarkuus. Onko Schengen-sisärajojen aukeaminen tuonut ne jonkun matkustavaisen mukana Virosta? Tuskin ne kerjäläisten mukana Romaniastakaan ovat matkustaneet. Vai olisivatko ihan jonkun kotimaisen asukin puistoon hylkäämiä?

Toinenkin koira Tähtitorninmäellä

En tiedä, olisiko koirista pitänyt ilmoittaa poliisille. Varmaan sen vielä joku tekee, sillä ovat ne siellä niin näkyvästi ympäri puistoa haukkumassa ohikulkijoille. Mutta jos yrittää lähestyä koiria, ne menevät aidan raoista tähtitieteen laitoksen pihamaalle karkuun. Siellä varmaan jossain kolossa pitävät majapaikkaansa.

Jos haluat kotiisi pari pientä koiraa, niin nyt vaan suunta Tähtitorninmäelle ja pari pantaa mukaan. Varmaan ne ovat ruoan avulla houkuteltavissa. Olisi oikein ihanaa, jos ne saisivat kodin.

Onkohan tästäkin tulossa laajempi ilmiö? Onko meillä ensi kesänä kadunvarret täynnä kerjäläisiä ja puistot kulkukoiria?

Kuvat otin tänä aamuna Tähtitorninmäen puistossa. Ylemmän kuvan koira oli kovin arka, alemmassa kuvassa esiintyvä uskaltautui pikkaisen haistelemaankin. Kuvia saa käyttää aiheeseen liittyvissä blogikirjoituksissa, kunhan lähde mainitaan.

Tähän artikkeliin on jätetty 5 kommenttia ja/tai paluuviitettä. Liity mukaan keskusteluun!

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 4.5.2008 klo 21.00:

  Sain tietää toista kautta, että eivät ne ilmeisesti sittenkään ole kulkukoiria, vaan asuvat siellä tähtitieteen laitoksella. Ja ovat asuneet jo kauan. Hassua kyllä, etten ole aiemmin niitä nähnyt, vaikka aina välillä puistossa liikun (ja kerran olen käynyt kyseisellä laitoksellakin). Eikä ollut nähnyt samassa puistossa silloin tällöin käyvä siskonikaan niitä aiemmin.

  Pannattomuus hämäsi. Se kun monissa suuremmissa kaupungeissa on sen merkki, että koiralla ei ole omistajaa (tai sitten se on karannut pannastaan).

  Kulkukoirien invaasiota Helsinkiin saanemme siis sittenkin vielä odottaa. Mutta ehkä ne sieltä tulevat kerjäläisten perässä.

 2. Milla Valkeasuo 13.5.2008 klo 5.52:

  Näin siinä kävi :)

 3. Pirkka Kesälä 2.12.2009 klo 16.24:

  Toinen koirista on kuoli viime keväänä. Toinen vielä porskuttaa. Ovat iki-ihania ”vanhoja piikoja”, Tähtiksen talkkarin koiria. Antakaa vanhuksen nuuskutella rauhassa.

 4. Niko Lipsanen 2.12.2009 klo 19.09:

  Voi, toinen on siis jäänyt yksin. Annetaan sen nuuskutella, vaikutti tosiaankin oikein kivalta koiralta.

  En muuten ole tuon jälkeen niihin enää Tähtitorninmäellä törmännyt. En siellä käy joka päivä tai edes joka viikko, mutta aina silloin tällöin kuitenkin.

 5. Paluuviite: Blogispotti.fi (4.5.2008 12.41)

Kirjoita kommentti

Sinun pitää kirjautua sisään kommentoidaksesi.