ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Blogilistaa voi nyt pingata

Blogilista.fi-palvelun ominaisuuksiin on näköjään lopultakin lisätty pingaus. Se olikin erittäin toivottava parannus. Pingin avulla bloginsa voi asettaa ilmoittamaan päivityksistä Blogilistalle automaattisesti. Ei siis tarvitse odottaa, että Blogilistan robotti tulee kierrokselleen blogiisi, vaan voit lähettää sille ping-kutsun.

Kokeilin Blogilistan pingiä ensimmäisen kerran edellisen teekirjoituksen kanssa, ja hyvin se näytti toimivan. Aikaisemmin olen käynyt yleensä ilmoittamassa Blogilistalle päivityksistä käsin. Haluan päivityksen näkyvän lukijoille heti eikä vasta muutaman tunnin päästä. Mutta oma vaivansahan siitä on ollut, ja nyt sitä ei sitten enää tarvitse tehdä.

WordPress-alustalla pyörivissä blogeissa pingaus asetetaan päälle Asetukset-valikon takaa kohdasta ”Kirjoittaminen”. Sivun alareunassa on lomakekenttä otsikolla ”Päivityspalvelut”. Sinne niitä pingausosoitteita voi lisätä, yhden rivilleen. Blogilistan pingausosoite on:

http://www.blogilista.fi/blogipalvelut/ping

Englanniksi asennetuissa blogeissa tuo lomake löytyy ketjun ”Options > Writing > Update Services” takaa.

Suunnilleen samat asiat kerrotaan myös Blogilistan ohjeissa. Ehkä sinne tulee jatkossa ohjeita myös muiden blogialustojen pingausasetuksista. Todennäköisesti homma toimii suhteellisen samalla tavalla myös muissakin kuin WordPress-blogeissa.

Maantieteilijän matkakuvat