ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Paluuviitteet erilleen

Arkimedian blogissa oli jokin aika sitten ohje, kuinka erotella paluuviitteet erilleen kommenteista WordPress-blogeissa. Toteutin sen nyt kokeeksi tässä blogissa. Samalla poistin paluuviitteen etusivun oikean sivupalkin ”Keskustelussa nyt” -listasta.

Eipä paluuviitteitä niin kauheasti ole kommenttiosastoilla tähänkään asti näkynyt. Suurin osa niistä on ollut Blogispotin ilmoituksia sinne lisätyistä jutuista. Koska varsinaista keskustelua niiden kautta ei ole juurikaan käyty, niin lienee ihan perusteltua ainakin toistaiseksi erotella ne keskustelukommenteista.

Mutta mielellään siis saa jatkossakin muistaa tätä blogia paluuviitteillä. Itse asiassa ne näyttävät omana erillisenä listanaan varsin klikattavilta, joten ehkä niiden kautta tulee tällä muotoilulla jopa enemmän paluuliikennettä kuin aiemmin.

Kommenttien määrään WordPress näyttää paluuviitteet edelleen laskevan. Se saattaa monissa tapauksissa näyttää vähän hämäävältä, kun varsinaisia kommentteja ei olekaan luvattua määrää. Etenkin, jos kommentteja ei ole lainkaan, niin se näyttää kovin omituiselta (esim. jutussa Blogilistan pingistä ei ole tällä hetkellä kuin yksi paluuviite). Olisikohan mahdollista saada WordPress myös laskemaan ne erikseen?

Lisäys: Ehkäpä tässä yhteydessä on myös hyvä kohtaa mainostaa Arkimedian sivuilla sijaitsevaa suomenkielistä WordPress-tukifoorumia. Siellä tähänkin kysymykseen varmaan löytyisi paremmin vastaus kuin täällä blogissa kirjoitellen (vaikkei uusi foorumi vielä ihan kauhean aktiivinen olekaan).

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin on jätetty 3 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. sampsa 18.6.2008 klo 13.42:

  Hetki pieni niin saat yhden paluuviitteen lisää. Paluuviite on muuten hyvä suomennos trackbackille, kiitos.

 2. Niko Lipsanen 18.6.2008 klo 19.36:

  Suomennos ei ole omani. Paluuviitteeksi se on suomenkielisessä WordPressissä käännetty.

 3. Paluuviite: Ajatuksia ensimmäisestä maailmasta » Archive » Vielä kommentoinnista ja paluuviitteistä (18.6.2008 14.01)