ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Pirkka-maitosuklaa, hyvää vai ei?

Pirkka-suklaalevy

Vaimoni Marin mielestä Pirkka-maitosuklaa on jotakuinkin kammottavinta tavaraa, mitä kaupassa suklaan nimellä myydään. Minä taas olen tykästynyt sen makuun ja pidän sitä yhtenä parhaista kaupan omilla merkeistä myytävistä halpissuklaista. Tosin hinnaltaan se alkaa olla jo vähän siinä halpasuklaan ja merkkisuklaan rajoilla.

Pirkka-maitosuklaa valmistetaan Belgiassa, joka on yksi maailman parhaista suklaamaista, jollei peräti paras. Täytyy tosin myöntää, että ei tämä Pirkan tuote mikään sikäläisen suklaavalikoiman kirkkain tähti ole. Mutta siinä on kuitenkin taustalla selvä belgialainen maku, josta joko tykkää tai sitten ei.

Tuotesarjaan kuuluu myös hasselpähkinärusinasuklaa, joka on oikein hyvää sekin. Valkoiseen suklaaseen hasselpähkinät sen sijaan eivät mielestäni sovi. Se olisi todennäköisesti parempaa ilman.

Aikaisemmin K-kaupoissa oli myös sadan gramman Euroshopper-suklaalevyjä, jotka kilpailivat Lidlin suklaan kanssa parhaasta hinta-laatusuhteesta. Mutta ne ovat valitettavasti kadonneet valikoimista.

Kuvan Pirkka-suklaalevystä otin tänään 25.7.2008.

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Raimo Enckenberg 7.8.2008 klo 21.25:

  Mari ja Niko ovat ihastuneet suklaaseen, kuten tämä ”kommentaattorikin”. Ongelma nousee esiin suklaalevyn koostumusta selvitellessä. Kaikissa on kaakaovoita, liki kaikissa ”kasvirasvaa” joka paljastuu PALMUÖLJYKSI, jossakin kookosrasvaa, maitorasvaa eli voita. Nämä kaikki ovat TYYDYTTYNEITÄ rasvoja, jotka tukkivat verisuonemme. Kuitenkin niitä saa valmista ja myydä eli elinkeinovapaus menee ihmisten terveyden edelle, on sitä tärkeämpi!
  Olenko joskus kuullut jostain ”kansanterveyslaitoksesta”,
  onko sellainen ja mitä se puuhailee?? Onko toiveita mattien ja maijojen lukutaidoin kehittymisestä? Nikollakin on maku ratkaissut valinnat. Realismia! toivoo Raimo