ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Ekotehokasta kaupunkiasumista

Yleiskuva asunnosta

In English / En français

Toiset haluavat asua väljästi, toiset keskeisellä paikalla. Minä ja vaimoni kuulumme näistä jälkimmäisiin. Asuntomme ei ole kovin suuri, mutta se on hyvällä paikalla Helsingin kantakaupungissa, 20 minuutin kävelyn päässä ydinkeskustasta, ja ikkunasta näkyy meri.

Monet ihmettelevät, kuinka kaksi aikuista ihmistä ja luonamme usein majaileva hoitokoira mahtuvat asumaan 16 neliön yksiössä. Vaatiihan se hieman järjestelyä ja soveltuvaa luonteenlaatua, mutta ei se niin mahdotonta ole kuin minä useimmat tuntuvat sitä pitävän. Oheisten valokuvien avulla esittelenkin nyt lukijoille ekotehokkaan kantakaupunkiasuntomme.

Jutun yläkulmassa on tuuletusikkunan kautta otettu yleiskuva asunnostamme (isompi kuva). Siinä näkyykin melkein kaikki olennainen. Etualalla on korotettu oleskelutaso. Korotuksella on monta eri tehtävää: sen alle jää säilytystilaa, meri näkyy paremmin hieman korkeammalta ja korotetulle vuoteelle on helppo kulkea sen kautta. Oleskelutason päällä on normaalisti pöytä ja pari tuolia. Karttapallo on kiinnitetty seinään, koska se ei muualle mahdu.

Pöydän takana (sängyn alla) näkyy vilaus tietokonekolostamme, josta olenkin kirjoittanut jo aiemmin. Kuvan yläreunassa, vihreän verhon takana, on tavaraparvi. Siellä on katonrajassa lisää säilytystilaa tavaroille.

Sänkykoroke

Tässä kuvassa (yllä) sänkykorotus ja sen alla olevat kaapit näkyvät paremmin. Tietokonekolo ei tätä kuvaa otettaessa ollut normaalikäytössä, vaan varastona. Näin menettelemme silloin, kun lähdemme matkoille ja vuokraamme kämpän jollekulle ulkopuoliselle.

Oleilukoroke

Tässä oleilukoroke vielä toisesta kuvakulmasta. Asunnosta on hyvät näkymät ulos kadulle. Kuvasta näkyy myös se, kuinka asunnon leveä ikkunalauta on korokkeen avulla muutettu lattiapinta-alaksi.

Verhot ikkunassa

Halutessaan voi myös vetää verhot eteen.

Keittiökulmaus

Keittiökulmaus on sängyn takana. Varustukseen ei kuulu uunia eikä jääkaappia. Uuni olisi kyllä joskus ihan kiva olemassa. Sellainen kyllä mahtuisi asuntoon, mutta tarvittavaa virtakytkentää ei ole. Joitakin pikku-uuneja tosin lienee saatavilla myös normaaliin valovirtapistokkeeseen kytkettäviksi.

WC ja suihku

WC ja suihku ovat asunnon takaosassa.

Jalkakäytäväterassi

Sään niin salliessa olohuone siirretään jalkakäytävälle. Ikkuna on heijastavaa lasia, joten valoisalla säällä ulkoa ei näe sisälle. Illalla, jos haluaa yksityisyyttä, on laitettava verhot eteen.

Olen ottanut kuvat 24.7. ja 3.8.2008 (kuvien lisenssi).