ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kerrankin rivakka katutyömaa

Kaapelitöitä

Sen 13 vuoden aikana, jonka olen nykyisessä asunnossani asunut, edessä oleva jalkakäytävä on revitty auki kaksi tai kolme kertaa. Joka kerta työt ovat kestäneet viikkokaupalla, ja sen ajan oveni edessä on ollut kuoppa tai joskus jopa rojuja kasattuna niin, ettei sisään ole meinannut päästä. Jotain vastaavaa odotin nytkin, kun taloyhtiön huoltomies kertoi joitakin kaapelitöitä tehtävän tänäkin syksynä.

Tällä kertaa hommat sujuivat kuitenkin rivakasti. Jo siitä oli suuri ilo, että auki ei revittykään itse jalkakäytävää vaan kadunreuna sen vierestä. Mutta erityisesti se, että aukkoa on samaa vauhtia täytetty umpeen toisesta päästä kun sitä on kaivettu toisesta, on ollut varsin ilahduttavaa. Vaikka koko kadun matkaan meneekin jonkin verran aikaa, niin samalla kohtaa työmaa ei vaivaa pitkään.

Piti ihan kysyä työmiehiltä, minkä firman hommista on kyse. Soneran kaapeleita kuulemma laittavat. Ja olisihan tuo näkynyt työmaakyltistäkin, jos olisi tullut katsoneeksi. Mutta pisteet Soneralle.

Kadun toisella puolella meno on perinteisempää, mutta siellä tehdäänkin kaupungin hommia. Sekä Pyhiinvaeltajanpuisto että Luostaripuisto on aidattu kokonaan, ja kaivinkoneet myllertävät milloin missäkin päin. Eikö noitakin töitä olisi voinut tehdä palanen kerrallaan, että edes jokin osa puistoista olisi ollut koko ajan asukkaiden käytössä? Ilmeisesti se, mikä sujuu Soneralta, on kaupungille liian hankalaa.

Kuvan Soneran kaapeliojasta Hernesaarenkadulla otin eilen 22.9.2008 (kuvan lisenssi).

Tähän artikkeliin on jätetty 3 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Valistaja 19.10.2010 klo 2.51:

  Huh.. 13 vuotta ja kaksi tai kolme kertaa?
  Itse olen asunut Hämeentiellä Helsingissä vähän yli 5 vuotta ja tässä on katua revitty auki varmasti yli 10 kertaa sinä aikana. Bonuksena päälle ratikkapysäkkien uusimiset sekä raitiovaunukiskojen repimiset maasta ja uudet tilalle. Ihanaahan tästä teki sen että työt (tietysti) tehtiin öisin, jolloin ratikat eivät kulkeneet. Poraa ja jyrää ja kaivinkonetta ja traktoria sekä työmiesten huutelua on saanut kuunnella vuosikaupalla ja alkaa pikkuhiljaa pannu ns. keittämään yli.

 2. Niko Lipsanen 19.10.2010 klo 5.19:

  Nyt olen asunut tässä 15 vuotta, ja työmaita on ollut se kolme tai neljä (kun siis lasketaan mukaan myös tuo, josta tässä jutussa puhutaan). Tuolla korttelin kulmalla on ollut katutyömaa päällä jo useamman kuukauden, mutta sitä en laske, koska se ei ole tässä meidän talomme kohdalla.

  Minusta tuokin on aika paljon. Tuo katu auki kerran puolessa vuodessa -tahti kuulostaa uskomattomalta – ehkä jopa niin uskomattomalta, etten ole varma, uskoako lainkaan.

  Hämeentien alla tosin varmaan kulkee johtoa ja putkea enemmän kuin tässä Hernesaarenkadulla, joten en ihmettele, että siellä on työmaita useammin kuin täällä (pitääpä muistaa tuo, jos joskus suunnittelee muuttoa jonkin vilkkaamman väylän varteen).

 3. Paluuviite: www.blogispotti.fi (23.9.2008 12.55)