ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Netin uutispalvelut kuormituksen alla

23.9.2008 klo 15.59 | Niko Lipsanen

Kauhajoen ampumakohtaus on saanut ihmiset ryntäämään netin uutispalveluihin. Monen sanomalehden sivut toimivatkin nyt varsin takkuisasti. Myös Digitodayssa kirjoitetaan aiheesta. Siellä ja Taloussanomissa on siirrytty tekstipohjaiseen palveluun, josta on karsittu kuvat, grafiikka, mainokset ja tyylitiedostot pois. Tieto kulkee kuormituksenkin alla, vaikkakin vähän karumpana. Mutta karuja ovat nyt uutisetkin.

Molemmat iltapäivälehdetkin ovat sulkeneet videopalvelunsa, mutta ainakin Ilta-Sanomien sivusto tuntuu silti ajoittain takkuisalta. Nopeammin ne kuitenkin toimivat kuin monien muiden lehtien sivut (esim. Aamulehti ja Uusi Suomi). Hesari ja kevyillä grafiikoilla toteutettu Verkkouutiset tuntuvat kuitenkin toimivan.

Yksi on kuitenkin vakaasti entisellään, ja se on Yleisradio. Yle on normaalien taloudellisten realiteettien ulkopuolella, koska sen ei tarvitse rahoittaa toimintaansa markkinoilla. Televisiolupamaksut kerätään televisioiden omistajilta katsoipa sitten Ylen ohjelmia tai ei. Niinpä Ylellä on ollut varaa hankkia sen verran järeät palvelimet, että ne tällaisessakin tilanteessa toimivat jouhevasti. Ilmeisesti jopa enemmän kaistaa vievät Elävä arkisto ja Areena ovat käytössä.

On tietysti hyvä, että jossain pysyy palvelu päällä kuormituksenkin alla. Silti voi olla sitä mieltä, että Yle on yliresurssoitu. Miksi ei voisi tehdä kuten Taloussanomissa, ja käyttäjäpaineen alla karsia palvelua? Kaistaa vievät palvelut vaan pois verkosta ja uutiset tekstimuotoisina. Silloin palvelimet kyllä kestäisivät isonkin rasituksen. Kaupalliset palvelut tekevät niin, koska niissä joudutaan ajattelemaan myös kustannuksia.

Tähän artikkeliin on jätetty 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 23.9.2008 klo 16.03:

  Ja kun toisaalla on kuormitusta, niin toisaalla sitten on väljempää. Tässä blogissa eilen julkaisemani kuvitettu kirjoitus asunnostamme keräsi päivässä kävijöitä enemmän kuin tässä blogissa normaalisti käydään viikossa. Kävijävirta näytti jatkuneen myös tänään aamupäivästä, mutta tyrehtyi aika nopeasti Kauhajoki-uutisten jälkeen. Ja mikäpä ihme tuo. Onhan noita uutisia tullut tässä itsekin luettua.

 2. Paluuviite: www.blogispotti.fi (23.9.2008 16.07)