ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Hesari ei enää linkitä blogeihin

Helsingin Sanomat otti viime loppuvuodesta käyttöön Twingly-blogihakukoneen, jonka luomien linkkien avulla uutisista pääsi siirtymään niitä kommentoiviin blogikirjoituksiin. Lehti kertoi silloin, että ”[n]näin HS.fi laajentaa uutiskeskustelua oman sivustonsa ulkopuolelle.” Nyt nuo linkit ovat kuitenkin vähin äänin kadonneet.

Linkit oli sijoitettu melko huomaamattomasti uutisen loppuun ”Tästä blogattua” -painikkeen taakse. Voi olla, että ne ovat kadonneet jo jokin aika sitten, sillä eipä niitä tullut usein katseltua. Alkuun klikkailin mielenkiintoisten uutisten painikkeita, mutta harvoinpa siellä takana mitään oli. Sitten tapa jäi. Omat linkkini Hesarin uutisiin tulivat kyllä aina näkyviin.

Palvelu kaatui varmaan siihen, että tuskin sitä painiketta kovin moni muukaan jaksoi käyttää; se kun ei ollut erityisen käytettävä. Parempi olisi ollut, jos blogilinkit olisivat olleet suoraan näkyvissä ilman mitään erillisiä paineluita. Tai, jos Hesari ei halunnut tuoda ulkopuolisia blogeja ihan niin näkyvästi esiin, niin olisi siihen painikkeen yhteyteen voinut edes merkitä, löytyykö sieltä niitä linkkejä vai ei (ja jos löytyy, niin kuinka monta).

Luulenpa hyvinkin, että jos tuo palvelu olisi toteutettu vähän paremmin, olisi siitä voinut tulla bloggaajien keskuudessa suositumpikin. Nyt monella varmaan Twinglyn pingausosoitteen lisääminen blogin asetuksiin tekemättä. Paremmin toteutettuna toiminto olisi palvellut paremmin myös uutisten lukijoita.

Tässä olisikin nyt hyvä tilaisuus jollekin kilpailevalle uutispalvelulle. Jos haluaa linkkejä blogeista, niin kannattaa antaa niitä myös takaisin. Olisiko vaikkapa Uusi Suomi -verkkolehdellä intoa tarttua tähän?