ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Blogin ulkoasua vähän muuteltu

Tein pieniä muutoksia tämän blogin ulkoasuun. Aluksi oli tarkoitus vain vähän siirrellä mainosyksiköitä eri paikkoihin ja muuttaa niiden kokoja, jotta näkisin onko sillä jotain vaikutusta mainosten klikkailun suhteen. Mutta yhdestä asiasta seuraa toinen, ja niinpä lopulta tuli muutettua aika monta muutakin asiaa.

Blogin perusilme on kuitenkin ennallaan: valkoinen pohja, mustaa tekstiä, siniset ja alleviivatut linkit, kaksi palstaa. Eri sivuelementit on lätkitty valkoiselle pohjalle ilman taustavärejä tai rajauksia, mikä saattaa tehdä blogista aavistuksen sekavan näköisen. Mutta ainakin itse pidän blogistani juuri sellaisena.

Isoin muutos blogissa lienee se, että sivupalkin ja samalla koko blogin leveyttä on jonkin verran kasvatettu. Sivupalkkiin on nyt myös ilmestynyt mainos, mutta toisaalta useimmilta sivuilta on nyt yläpalkin mainos poistettu. Blogikirjoituksen ja kommenttien välissä olevan mainoksen kokoa on vähän kasvatettu. Kommenttiosion leveyttä on kasvatettu reilusti, sillä nyt se on kahden palstan levyinen.

Vaihdoin myös kuvien paikkaa blogimerkinnöissä. Aikaisemmin klikattavat pikkukuvat olivat merkintöjen oikeassa laidassa, nyt vasemmassa. Blogin etusivulla pienensin fonttikokoa yhdellä pisteellä ja asettelin kommentti- ja ”Lue koko kirjoitus” -linkit oikeaan reunaan.

Pienenä muutoksena korjasin myös kellonajat suomalaisemmiksi vaihtamalla tuntien ja minuuttien välistä kaksoispisteen tavalliseksi pisteeksi (14:12 > 14.12).

Uutta uljasta kommenttiosastoa saa mielellään käyttää ja kertoa mielipiteensä muutoksista.

Tähän artikkeliin on jätetty 6 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 10.11.2008 klo 17.55:

  Kavensin kommenttiosastoa hieman. Oli vähän turhankin leveä. Olisikohan nyt sopiva? Pitäisiköhän fonttikoon olla vähän isompi?

 2. Niko Lipsanen 11.11.2008 klo 16.23:

  Tein lisää pieniä uudistuksia sinne tänne blogiin. Merkittävin muutos lienee, että poistin tägipilvien linkeistä alleviivaukset. Muissa linkeissä viiva on edelleen alla.

 3. Jyri Väätäinen 23.11.2008 klo 15.06:

  Eikö suomen kielessä kellonaikojen väliin tule aina kaksoispiste? Niin ainakin olen itse oppinut…

 4. Jyri Väätäinen 23.11.2008 klo 15.15:

  Näin taitaa olla, koska täällä kohdassa kellonajat mainitaan kaksoispisteestä.

  http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielet/ajat.html

 5. Niko Lipsanen 23.11.2008 klo 17.03:

  Tuolla viittaamallasi sivulla on vastaus Tietotekniikan kotoistus -hankkeen lausuntopyytöön, ja siinä Jukka Korpela suosittaa kaksoispisteen määrittelemistä kellonaikojen erottimeksi. Kielenoppaassaan hän sen sijaan sanoo melko selkeästi, että:

  Kun ilmaistaan kellonaika tai ajan kesto tunteina ja minuutteina, kenties myös sekunteina, niin kielitoimiston suosituksen ja standardin SFS 4175 mukaan käytetään erottimena pistettä, esim. ”12.30”.

  Kursivointi on Korpelan. Ei kaksoispisteenkään käyttäminen liene varsinainen virhe, ja joissain tapauksissa sitä on syytä käyttää selkeyden vuoksi. Mutta piste on kuitenkin standardi.

  Lähde: http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/5.2.html

 6. Jyri Väätäinen 21.12.2008 klo 12.24:

  Kiitos vastauksesta. Muokkasin tänään omassa blogissanikin kellonaikojen kaksoispisteet pisteiksi.