ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Virka Galleria korvasi Jugendsalin

Virka Info & Galleria

Eilen olivat uuden Virka Infon ja Virka Gallerian avajaiset Helsingin kaupungintalolla, ja kävin minäkin siellä kakkukahveilla. Uudet tilat olivat ihan hienot ja tila tuntui väljemmältä kuin Jugendsalissa. Ei se yhtä hieno ole, eikä niin modernina tunnu sopivan vanhaan rakennukseen. Mutta kaupungin tiedotuspisteeksi se sopii oikein hyvin. Häiritsevintä uudessa tilassa on sen valkoinen kliinisyys ja matala katto.

Vaikka Jugendsali onkin Virka Galleriaa tunnelmallisempi ja viihtyisämpi tila, niin kokonaisuutena muutto kaupungintalon aulaan on mielestäni myönteinen muutos. En ole kovin monta kertaa aulassa aikaisemmin käynyt, mutta mikäli oikein muistan, oli se aikalailla vajaakäytössä. On vain hyvä, että tila nyt hyödynnetään. Jugendsalikin säilyy jatkossa kaupunkilaisten ja matkailijoiden käytössä kahvilana. Onkin jotakuinkin aina voitto kaupunkikulttuurille, kun kaupungin virkamiestoiminta vetäytyy jostakin vanhasta arvorakennuksesta ja yksityinen yritteliäisyys astuu tilalle.

Uuden tilan nimi vähän ihmetyttää. Kaupungin sivuilla kerrotaan, että nimellä on pyritty itseironiaan ”ja antamaan virastoasioinnille myönteinen ja asukaslähtöinen merkitys.” Kuuluuko siihen sitten myös se, ettei suomen kielen kirjoitussäännöistä tarvitse välittää? Vai millä tavalla Virkainfo ja Virkagalleria olisivat olleet huonompia nimityksiä? Tai no, Virkainfo tietysti kuulostaisi lähinnä rekrytointitoimistolta. Mutta eihän se vanhakaan tiedotuspiste ollut nimeltään ”Jugend Sali”.

Miksi ylipäänsä tarvitaan kaksi eri nimeä? Eikö riittäisi, että uutta tilaa kutsuttaisiin yksinkertaisesti Virkagalleriaksi? Siellä sitten sijaitsisi kaupungin tiedotuspiste, jolla ei aikaisemminkaan ollut mitään sen kummempaa erillistä nimeä. Ei ole mitään mieltä hämmentää kaupunkilaisia antamalla yhdelle paikalle kaksi nimeä ja vielä kirjoittaa ne molemmat väärin.

Virka Info ja Galleria ovat auki maanantaista perjantaihin klo 9–19 ja viikonloppuisin klo 11–17. Tarjolla on Helsinki-tietoa niin kaupunkilaisille kuin vierailijoillekin, yleisöpäätteitä asiakastietokoneita, wlan-yhteys ja näyttelyitä. Avajaisnäyttelyssä esitellään Hotelli Seurahuoneen eli nykyisen kaupungintalon historiaa.

Otin kuvan Virka Gallerian avajaisissa 7.11.2008 (kuvan lisenssi).