ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Helsinki-verkkolehti aloitti blogina

17.12.2008 klo 7.23 | Niko Lipsanen

We Love Helsinki

Ilmeisesti piakkoin aloittaa uusi We Love Helsinki -verkkolehti, josta esimakua tarjoillaan blogimuodossa. Vaikuttaa varsin kiinnostavalta projektilta, joten jään sitä seuraamaan.

Maantieteilijänä minua kiinnostaa erityisesti kaupungin katveeseen jääviä paikkoja kartoittava juttusarja, josta ensimmäisenä on julkaistu rautatieaseman kellotornista kertova artikkeli. Helsingistä on vaikka kuinka paljon mielenkiintoisia paikkoja, joten aiheet eivät lopu kesken.

Minun makuuni We Love Helsinki -blogin ote on kuitenkin turhan trenditietoinen ja katu-uskottava. Viihtyisin paremmin vähän maanläheisemmän verkkojulkaisun sivuilla. Mutta jos jutut ovat kiinnostavia, niin maltillisen trendikkyydenkin sietää.

Sitä en ymmärrä, miksi julkaisulle on pitänyt antaa englanninkielinen nimi ja miksi tuo kaupunkipaikkasarjakin on otsikoitu nimellä Urban Exploration. Jos suomi ei ole tarpeeksi trendikäs kieli, niin kirjoittaisivat sitten juttunsakin englanniksi. Onko se kovin vanhanaikaista olettaa, että otsikon kieli olisi sama kuin sisällönkin?

Jännityksellä odotan myös sitä, mikä tässä tapauksessa on blogin ja verkkolehden ero. Varmaankin siirrytään oman domainin alle ja jonkin verran Bloggeria monipuolisemmalle alustalle, mutta siinä tuskin on kaikki. Missä vaiheessa ryhmäblogi muuttuu verkkolehdeksi?

Joka tapauksessa toivotan hankkeelle onnea ja siunausta.

Kuvassa We Love Helsinki -blogista napattu logo.