ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Blogilista kohentaa ulkoasuaan

Blogilistan beta

Blogilistan uusi betaversio on ollut näkyvillä jo melkein viikon päivät, mutta aika vähän se on bloggaajien keskuudessa herättänyt kiinnostusta. Vielä vuosi tai pari sitten kaikki pienikin mitä Blogilistalla tapahtui oli blogeissa suuri uutinen. Niin ne ajat muuttuvat.

Vaikuttaa siltä, että entistä pienempi osa bloggaajista enää käyttää Blogilistaa aktiivisesti. Monet ovat varmaankin siirtyneet Google Readerin, selainten omien syötelukijoiden tai muiden palveluiden käyttäjiksi. Lienevätkö edes huomanneet, että Blogilistallakin jotakin tapahtuu?

Edes Blogilistan entisessä kodissa Pinserissä uutta betaa ei katsottu kuin kahden rivin bloggauksen arvoiseksi. Sinne ja Blogilistan kehitysblogiin tulleissa muutamassa kommentissa uudistusta lähinnä moititaan sekavuudesta ja liioista mainoksista.

Olen eri mieltä. Minusta uudistus on hyvä. Omat suosikit -sivulla (katso kuvakaappaus) on nyt enemmän tavaraa, mutta silmä tottuu siihen äkkiä. Se, että kuumat ja muut listat ovat nyt näkyvillä suoraan sivupalkissa, on vain hyvä asia. Ehkä tulee jatkossa helpommin bongattua listalta uusia, nousussa olevia blogeja.

Uusia toimintoja Blogilistalle ei uudistuksen mukana ole juurikaan tulossa, vaan muutos koskee lähinnä ulkoasua. Mutta hyvä niinkin, sillä parannus se on sekin. Mutta jotta Blogilista ei kokonaan näivettyisi, olisi niihin varsinaisiin ongelmiinkin puututtava.

Pahin ongelma listalla on se, että se ei aina ole ajantasainen. Monet etenkin epäsäännöllisemmin päivittyvät blogit tulevat sinne tuntien, joskus päivienkin, viiveellä. Tätä korjaamaan tehtiin parannus jo edellisen uudistuksen yhteydessä, kun Blogilistan pingaus otettiin käyttöön. Jostakin syystä kaikki maininnat siitä on poistettu Blogilistan omilta sivuilta, mutta se toimii edelleen. Vaikka ette itse käyttäisi Blogilistaa, niin asettakaa blogiinne edes tuo pingaus päälle, niin palvelette niitäkin lukijoitanne, jotka listaa käyttävät.

Koko ongelmaa pingausmahdollisuus ei poista, koska kaikki blogialustat eivät sitä tue, ja niillä tukevillakin alustoilla (kuten WordPress) se edellyttää, että bloggaaja käy blogissaan asettamassa toiminnon päälle. Niinpä Blogilistan hakurobotin pitäisi vain käydä tarkistamassa blogien päivittymistä useammin, jotta lista pysyisi ajantasaisena.

Itse aion edelleen jatkaa Blogilistan käyttäjänä ja toivon, että mahdollisimman moni muukin siellä pysyisi tai ainakin pitäisi bloginsa listalle. Nykyäänhän kaikki uutuusblogit ja osa vanhemmistakaan ei listalla ole.

Oheisen kuvakaappauksen Omat suosikit -sivusta Blogilistan betaversiossa otin aamuyöstä 26.1.2008.

Tähän artikkeliin on jätetty 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 30.1.2009 klo 0.27:

  Löytyyhän tuolta betasta tarkemmin tutkien kaikenlaista kivaa uuttakin, kuten linkatuimpien uutisten lista ja lista niistä blogeista, jotka niihin linkkaavat. Se vain oli vielä aika beta, sillä ainakin osa uutisista ja niihin linkkaavista blogikirjoituksista oli melkoisen vanhoja. Mutta toivotaan, että se tuosta vielä paranee.

 2. Paluuviite: www.blogispotti.fi (26.1.2009 5.00)