ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Lincoln, Kennedy ja Obama

Barack Obamasta tulee tänään Yhdysvaltain 44. presidentti. Googlailin ja lueskelin sen kunniaksi minkälaisia Obama-kirjoituksia netistä löytyy. Paljon löytyikin. Silmiinpistävää on, kuinka usein Obamaa verrataan aikaisemmista presidenteistä joko Abraham Lincolniin, John F. Kennedyyn tai molempiin. Niin tehdään muun muassa Aamulehden artikkelissa, jossa spekuloidaan Obaman virkaanastujaispuheen sisältöä.

Löysin tieni myös nimimerkin CRJ kirjoittamaan Reality of News -blogin juttuun, jossa näitä kolmea verrataan toisiinsa.

Lincolnin ja Obaman yhtäläisyyksiksi kirjoittaja mainitsee, että molemmat ovat Illinoisin osavaltiosta ja pitkiä. Lisäisin tuohon molempien lakimiestaustan sekä sen, että kumpaistakin on kehuttu taitavaksi puhujaksi.

Kennedyä ja Obamaa yhdistää Demokraattinen puolue, Harvardin tutkinto, karismaattisuus sekä se, että molemmat valittiin presidenteiksi alle 50-vuotiaina (eikä Lincolnkaan ollut kuin vähän yli). Myös Kennedy muistetaan puheistaan.

Kaikkia yhdistää siis lahjakkuus puhujana. Mutta onko jotain, mikä yhdistäisi Lincolnin ja Kennedyn toisiinsa? On. Molemmat joutuivat virkakautensa aikana salamurhan uhriksi.

Obamankin murhaa on jonkin verran spekuloitu. Mainitun blogikirjoituksen kirjoittaja epäilee, että uutismedia ja tavarakauppiaat haluaisivat Obaman pääsevän hengestään ja korostavat siksi hänen yhteyttään Lincolniin ja Kennedyyn. Tämä kuulostaa minusta lähinnä vainoharhaiselta.

Yhteys on joka tapauksessa mielenkiintoinen, mutta toivotaan, ettei se toteudu.