ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kiinalaisia matkakertomuksia

Kiinalainen matkakirja

Posti toi kirjan Hongkongista. Kirjan on kirjoittanut mies, tehdastyöläinen, jolla on vuodessa seitsemän päivää lomaa. Nuo seitsemän päivää hän käyttää matkustaakseen eri puolilla Kiinaa.

Matkoilta mies on aina tuonut perheelleen paikallisen tuliaisen ja kirjoittanut artikkelin sanomalehteen. Miehen 60-vuotispäivän kunniaksi nuo lehtijutut on nyt koottu kirjaksi.

Suurin osa kirjan artikkeleista on matkatarinoita, mutta osa on kirjoituksia perheeseen ja politiikkaan liittyvistä aiheista. Myös kirjan piirrokset ovat miehen käsialaa. Mukana on myös artikkelit kirjaksi koostaneen tyttären ottamia valokuvia.

Näin minulle on kirjasta kerrottu. Henkilökohtaisesti en osaa lukea kirjasta kuin kannen sanan ”interesting”, sillä kaikki muu on kiinaksi. Minulle kirja päätyi, kun tutustuin miehen tyttäreen Facebookin Hospitality Club -ryhmän kautta tämän suunnitellessa matkaa Suomeen. Matka ei taida valitettavasti toteutua ainakaan suunnitellulla aikataululla, mutta kirjan sain silti.

Kuvat ovat hienoja, ja kiinalainen kirjoitus on kaunista katseltavaa. Mutta olisi se kiva, jos pystyisi ne artikkelitkin lukemaan.

Valokuvan kirjan aukeamasta otin eilen 16.1.2009.