ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Madonna Jätkäsaaressa – mitä muuta?

Jätkäsaari

Viihdetähti Madonna pitää Suomen suurimman konsertin 6.8.2009 Helsingissä. Paikaksi on valittu Jätkäsaari, josta satamatoiminnot ovat siirtyneet Vuosaareen.

Erittäin onnistunut paikanvalinta. On hyvä, että Jätkäsaarelle keksitään käyttöä satamatoimintojen poistumisen ja uuden kaupunginosan rakentamisen välissä. Meillä on nyt pääkaupungin keskustan tuntumassa hehtaareittain tasaista asfalttikenttää, joka vain odottaa käyttämistä. Megakonsertit sopivat sinne oikein hyvin, vaikka voivat jonkin verran naapurissa asuvia ruoholahtelaisia häiritäkin.

Kiinteistöviraston uutisesta selviää, että konserttia varten on vuokrattu 19 hehtaarin alue. Vuokraaja Live Nation Finland Oy joutuu pulittamaan siitä 28 tuhatta euroa.

Meluhaittoja ehkäistään suuntaamalla musiikki merelle päin eikä lähistöllä ole asuintaloja. Vuokrattava alue lienee siis jossakin niemen kärjen tienoilla. Vesi kyllä kantaa ääntä varsin hyvin, mutta kuten jo sanottua, tuskin se muodostuu isoksi ongelmaksi kun ei tuo varmaan usein toistu.

Varmaan tuonne kaikkea muutakin mahtuisi. Ehkä kulissien takana jo tapahtuukin, ja Jätkäsaareen on tulossa erilaisia tapahtumia siksi ajaksi kun se on vapaana. Säälihän se olisi, jos alueen tarjoamat mahdollisuudet jätettäisiin käyttämättäkään.

Toinen tyhjentynyt satama-alue on Sompasaari. Se ei ole yhtä suuri eikä ihan yhtä keskeisellä paikalla, mutta kyllä sinnekin varmasti saisi järjestettyä vaikka mitä.

Kuvassa on kontteja Jätkäsaaren satamassa noin kuukautta ennen kuin satamatoiminnot siellä lopetettiin. Otin kuvan 23.10.2008 (kuvan lisenssi).

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.