ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Malian ja Sashan koira

Katukoiria Pietarissa

Yksi Barack Obaman lukuisista vaalilupauksista oli hankkia koira tyttärilleen Malialle ja Sashalle. Malian allergian takia koiran pitäisi kuitenkin olla vähäallergisoivaa tyyppiä, ja valinta onkin kallistunut joko labraduudeliin tai portugalinvesikoiraan.

Tähän asti kaikki hyvin. Mutta koska Obama haluaa olla hyvä ja esimerkillinen johtaja, saisi koira mieluusti olla hylätty. Se on hyvin jalo ajatus, mutta sopii kovin huonosti yhteen tarkkojen rotuvaatimusten kanssa. Kyseisiä rotuja kun ei löytöeläintarhoihin juurikaan päädy.

Mutta lupaus on lupaus ja se olisi täytettävä. Onhan se kovin noloa, jos presidentti ei pysty täyttämään edes yksinkertaista lupausta koiran hankkimisesta. Jos tuollaista koiraa ei johonkin amerikkalaiseen löytöeläintarhaan kohta päädy (ulkomaisen koiran hankkiminen tulkittaisiin varmaankin epäisänmaallisuudeksi), niin joko rotu- tai löytöeläinvaatimuksista on tingittävä.

Tai sitten taustalla laitetaan pyörät pyörimään. Onhan se kieltämättä kummallista, että henkilö, jonka pitäisi johtaa maailman mahtavinta suurvaltaa, saa itsensä noin solmuun jo yrittäessään hankkia kotiinsa koiraa.

Kohta varmaan laitetaan CIA hankkimaan jostakin sopiva koira ja hylkäämään se sopivaan paikkaan, josta se sitten toimitetaan eläinsuojaan. Obamat tulevat sitten median saattelemana hakemaan koiran, jolle on keksitty siihen mennessä sopivan liikuttava tarinakin. Malia ja Sasha saavat koiransa, ja valtakunnassa on kaikki taas hyvin.

Tutkivat journalistit alkavat kuitenkin epäillä tarinaa ja kuvio aukeaa yksi osa kerrallaan. Obama väittää ensin, ettei tiedä asiasta mitään, mutta puhuu lopulta itsensä pussiin. Doggygate-skandaali räjähtää käsiin, ja Obama joutuu eroamaan. Presidentiksi nousee Joe Biden.

Olisi vaan kannattanut ottaa jostakin löytöeläintalosta sekarotuinen koira ja totutella Malia siihen tai sitten käydä hakemassa sellainen labraduudeli tai vesikoira kennelistä.

Kuvassa on katukoiria Pietarissa. Otin kuvan 28.8.2006 (kuvan lisenssi).

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.