ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Onko paastoaminen trendikästä?

25.2.2009 klo 10.17 | Niko Lipsanen

Tässä laskiaisen ja tuhkakeskiviikon tienoilla on aika monella kaverilla ollut Facebook-tilapäivityksissään jotakin alkavaan paastoon liittyvää. Onko paastoamisesta tulossa trendi? Vai onko niin, että Facebookin kautta muidenkin paastoista saa tiedon? Ehkä samat henkilöt ovat paastonneet aikaisempinakin vuosina, mutta en vain ole sitä tiennyt.

Facebookissa on myös suomalaisten Taizén ystävien perustama ekopaastoryhmä (tai oikeastaan tapahtuma), johon on ilmoittautunut tähän mennessä 189 henkilöä. Ekopaaston osallistujat pyrkivät paastollaan keventämään luonnon kuormitusta.

Liityin mukaan ryhmään. En usko, että ympäristöaspektin liittäminen mukaan millään lailla vähentää paaston uskonnollista merkitystä. Onhan sitä ajateltava luomakuntaakin. Paastoni on kuitenkin varsin perinteinen ruokapaasto, mutta jo lihasta luopuminen tekee kummasti hyvää myös ympäristölle.

Aikaisemmin pähkäilemäni tuhkakeskiviikko-ongelman ratkaisin siten, että en ole vielä aloittanut varsinaista paastoa. Eilistä mässäilyä en kuitenkaan enää jatkaa, mutta loput lihat aion kyllä vielä syödä pois. Varsinaisen paaston aloitan sitten tuhkamessusta.

Menemme Marin kanssa todennäköisesti tänä iltana tuhkamessuun Agricolan kirkkoon, kun se on kätevästi tuossa vieressä. Messu alkaa klo 20. Kaksikielisen (suomi ja englanti) messun järjestävät Tuomasyhteisö, Tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyö ja Anglikaaninen seurakunta. Toivottavasti se ei mene ihan häsellykseksi, kun on noin monta tahoa touhuamassa.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 26.2.2009 klo 4.37:

  Se oli oikein hieno messu, kaksikielisyys toimi hyvin. Aika paljon oli mukana anglikaanisia juttuja, kuten evankeliumin lukeminen kynttilöiden kanssa keskikäytävällä, mutta ei silti mennyt liiaksi häseltämiseksi (juuri tuo häseltäminen, tai sekavuus, on syy siihen, etten yleensä käy tuomasmessuissa).