ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Olin vaihtaa blogin nimen

Kirjoitin ensimmäisessä merkinnässä, että blogin nimi saattaa vielä muuttua, jos keksin paremman. Eilen illalla se olikin hetken aikaa ”Ajassa ja paikassa”.

Nimi kuulosti hyvältä. Itse asiassa se oli mielessäni jo silloin, kun aloitin tämän blogin. Siinä vain oli vikana, että se oli varattu. Nimeä kantanut blogi oli tosin lopettanut päivittymisen jo aikoja aiemmin, mutta koska se yhä oli netissä, en katsonut aiheelliseksi ottaa nimeä käyttöön. Jokin aika sitten huomasin kyseisen blogin kadonneen bittiavaruuteen ja katsoin nimen vapautuneeksi.

Mutta ei se nimi sitten näyttänyt hyvältä, kun se luki paikallaan tässä blogissa. Tähän Aiheita-nimeen on ehtinyt tottua, eikä blogi tuntunut samalta, kun yläreunassa luki eri nimi. Itse asiassa koko ”Ajassa ja paikassa” alkoi vaikuttaa kovin tylsältä ja kliseiseltä.

Niinpä sitten vaihdoin blogin nimen takaisin entiselleen. Tuskin se enää tästä miksikään vaihtuu.

Olin ehtinyt keksiä Aiheita-nimelle jo uusiokäyttöä, joten suunnitelmat menivät siltä osin vähän uusiksi. Tarkoituksena oli kierrättää nimi uudelle kuvablogilleni.

Aikomuksenani on siis siirtää kuvasarjat tästä blogista omaksi kuvablogikseen. Niistä on jo englannin- ja ranskankieliset versiot omina blogeinaan, ja katsoin selkeämmäksi tehdä niitä vastaavan suomenkielisen version. Annoin sen nimeksi nyt sitten ”Aiheita-kuvablogi” ”Kuva-Aiheita”.

Ranskankielisen kuvablogin nimeä ”Photos Aïheita” muokkasin sen verran, että laitoin ensimmäisen i-kirjaimen päälle treeman (kaksi pistettä). Nyt ranskalaiset osaavat ehkä lausua sen jo melkein oikein. Täydellisyyteen on mahdotonta päästä, kun ranskassa ei lausuta h-kirjainta.

Englanninkielisen blogin ”Aiheita Photos” -nimelle en tehnyt mitään. Lausukoot miten haluavat, eihän siinä kielessä mitään järjellisiä lausumissääntöjä muutenkaan ole.

Nyt minulla on siis jo neljä blogia (kolmella eri kielellä), joiden nimessä on sana ”Aiheita”. Ei siis varmaankaan kannata kysyä minulta vinkkiä, jos pitäisi keksiä blogille nimi.

Muokkaus 16.3.09 klo 0.15: Korjasin valokuvablogin nimen.