ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kuinka hostelli perustetaan

Roncesvalles

Oletko harkinnut hostellin perustamista? Niin varmaan moni muukin reissaaja. Eihän sitä voi kiistää, etteikö itselläkin olisi matkustellessa pyörinyt kaikenlaisia ideoita päässä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mutta jotkut onnistuvat pääsemään silti sen toisenkin puolikkaan kimppuun. Upouusi blogi hostellin perustamisesta vaikuttaakin varsin mielenkiintoiselta.

Aiheesta käydään keskustelua myös Pallontallaajien keskustelupalstalla. Siellä kerrotaan sekin, mitä blogissa ei mainita, eli paikkakunta. Kyseinen hostelli on tulossa Tampereelle.

Liikeidea vaikuttaa jo varsin pitkälle pohditulta ja tilojakin on tarkastelun alla. Mutta byrokratian monimuotoiset kiemurat pitää vielä päästä läpi. On kaava- ja rakennuslupa-asioita, naapureiden kuulemista, paloturvallisuutta, ilmanvaihtoa, äänieristystä, pysäköinnin järjestämistä, terveys-, elintarvike- ja työturvallisuusmääräyksiä.

Tuskin ne kaikki aivan tarpeettomia ovat, mutta ei yrittämistä Suomessa ole ainakaan mitenkään erityisen helpoksi tehnyt.

Toivotetaan kuitenkin onnea projektille ja toivotaan, että hostelli saadaan pystyyn ja menestymään.

Kuvassa on pyhiinvaeltajahostelli Roncesvallesin kylässä Navarrassa. Sitä ei ilmeisestikään ole perustettu aivan äskettäin. Otin kuvan 18.7.2004 (kuvan lisenssi).