ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Valokuvia Lempäälän Ideaparkista

Ideapark

Tutkiskelin taas vanhoja valokuviani, ja löysin sieltä noin viikkoa vaille kaksi vuotta vanhan kuvasarjan Lempäälän Ideaparkista. Laitoin kuvat kuvablogiini.

Ideaparkkejahan on nyt suunnitteilla monelle muullekin paikkakunnalle. Ainakin Vihti, Kiiminki ja Pieksämäki ovat olleet julkisuudessa. Hain niitä koskevia suunnitelmia netistä, ja pitää kyllä vain toivoa, että Vapaavuori pysyy tiukkana.

Kaikki Ideaparkit näyttäisivät noudattelevan samaa kaavaa: puolikuun muotoinen rakennus valtavan parkkipaikkakentän keskellä. Juuri mitään eroa ei näyttänyt olevan, koski suunnitelma sitten mitä paikkakuntaa tahansa.

Noista paikkakunnista Pieksämäki on minulle tutuin, joten katsoin sen suunnitelmia vähän tarkemmin. Siellä Ideapark sijoittuisi itse asiassa yllättävän lähelle kaupungin keskustaa, mutta kuitenkin ratkaisevan verran siitä sivuun. Vain pari kilometriä, ja oltaisiin jo kaupungin keskustassa.

Tulikin mieleeni, että jos pieksämäkeläiset välttämättä sen kauppakeskuksen haluavat, niin rakentaisivat sen sitten edes kaupunkinsa keskustaan. Pieksämäen sijainti rautateiden risteyksessä on kuitenkin erinomainen, ja olisihan se ihan hyvä hyödyntää. Mutta silloin sen kauppakeskuksenkin pitäisi olla siinä risteyksessä eikä melkein.

Vaatisihan tuo keskustan myllertämistä, eikä siihen mitään ideaparkkia voisi pystyttää (jos se siis tarkoittaa asfalttikentän ympäröimää puolikuuhallia). Ja parkkipaikkojen sijoittaminen voisi osoittautua ongelmalliseksi, kun eivät sinne kaikki kuitenkaan junalla tulisi.

» Katso valokuvat Lempäälän Ideaparkista

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.