ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Syntisen hyviä kuivahedelmiä

Kuivahedelmiä ja -marjoja

En syö suklaata enkä makeisia pääsiäispaaston aikana. Ne ovat lihan tavoin pannassa myös sunnuntaisin, jolloin muutoin voi vähän hellittää tiukasta paastoruokavaliosta.

Joitakin herkkuja sallin itselleni paastonaikaankin, ja kuivahedelmät ovat niistä yksi. Minulla ei ole mitään erityisempää himoa niitä kohtaan, eikä niitä siksi tulekaan muina aikoina juuri syötyä. Mutta eilen löysin kaupasta niin hyvän kuivahedelmä ja -marjasekoituksen, että sitä voisi harkita ostavansa paaston jälkeenkin.

Rainbow Fantasy -sekoituksessa on ananasta, karpaloa, papaijaa, appelsiininkuorta ja banaania. Sarjaan kuuluvat myös California ja Hawaiji-sekoitukset, mutta Fantasyn sisältö vaikutti mielenkiintoisimmalta.

Karpalo on mukavan virkistävä yllätys trooppisten hedelmien joukossa ja appelsiininkuori varsin maukasta. Jälkimmäisestä tulee mieleen appelsiinimarmeladi, jota lapsena syötiin voileipäkeksien kanssa (ehkä sitä edelleenkin saa kaupasta).

Hedelmä- ja marjasisällön ohella hyvää makuun saattaa vaikuttaa se, että sekoitukseen on lisätty myös sokeria, hunajaa ja siirappia. Ehkä nämä eivät aivan paastonaposteltavia sittenkään ole, vaikkei minulla mitään ehdotonta sokerikieltoa olekaan. Sekaan on laitettu myös jotakin aromia ja happamuudensäätö- ja säilöntäaineita.

200 gramman pussi maksoi Bulevardin S-Marketissa 1,99 euroa, eli kilohinta asettuu kympin tienoille.

Ehkä voisin ottaa Fantasy-sekoituksen jonkinlaiseksi puolisallituksi paastoherkuksi; sellaiseksi, josta voi nautiskella pari kertaa paaston aikana, mutta ei kuitenkaan ottaa tavaksi.

Ja paaston jälkeen pitää kokeilla, maistuuko se yhtä hyvältä myös silloin. Voihan se olla, että nyt kun ei pääse tyydyttämään makeanhimoaan suklaalla ja karkeilla, niin kuivahedelmätkin alkavat maistua herkulta.

Kuvan Rainbow Fantasy -kuivahedelmistä otin 19.3.2009 (kuvan lisenssi).

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.