ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Bambusukat eivät kestäneet

28.5.2009 klo 7.49 | Niko Lipsanen

Bambusukat

Puhelinmyyjä soitti minulle aikaisemmin keväällä ja teki tutustumistarjouksen bambusukista. En ole mitenkään periaatteellisesti puhelinmyyntiä vastaan ja tarjouskin kuulosti kohtalaisen hyvältä (kaksi paria postikulujen hinnalla), joten tilasin sukat.

Tilaukseen vaikutti myös se, että sukkien tarjoaja oli erittäin asiallinen eikä puhelussa ollut lainkaan vedätyksen makua. Hän teki moneen kertaan selväksi, että kyseessä on tilauspalvelu, jossa jatkossa tulee sukkia kotiin normaalihintaan, mutta jonka voi keskeyttää milloin vain.

Sukkia tarjonnut firma on nimeltään Bamboo by Courlux. Markkinoija kehui sukkia erityisen kestäviksi, ja silläkin perusteella ne tilasin. Kävelen sen verran paljon, että sukkani reikiintyvät yleensä todella nopeasti.

Posti toi ensin tilausvahvistuksen, jossa oli firman yhteystiedot ja kerrottiin, että tilauksen voi vielä halutessaan perua. Pari viikkoa myöhemmin tulivat sitten ne sukat.

Sukat tuntuivat varsin miellyttäviltä ja hyvälaatuisilta. Materiaalikin oli kestävän tuntuista. En enää muista, paljonko niiden normaalihinta olisi ollut, mutta ei se kauhean huonolta tarjoukselta loppujen lopuksi tuntunut. Sukkia kuluu, joten ihan kätevähän se olisi, jos hyvälaatuisia sellaisia tulisi tasaisin väliajoin postilaatikosta kotiin.

Pettymys koitti kuitenkin päivän kokeilun jälkeen. En edes kävellyt mitenkään erityisen paljon, mutta toisessa sukassa oli illalla iso reikä. Ja niidenhän piti olla kestäviä.

Toinen sukkapari kesti ensimmäisen käyttöpäivänsä ihan mallikkaasti.

Koska kestävyyslupaus ei kuitenkaan pitänyt, päätin perua kaupan. Se onnistui firman kotisivuilla. Saatekirjeessä oli kirjautumistiedot, ja niillä pääsin tilauksen perumislomakkeeseen. Ei mitään kysymyksiä, ja sen jälkeen en ole firmasta kuullut.

Vaikka sukat eivät kestäneetkään, niin firmasta jäi asiallinen maku. Useinhan puhelinmyyntiin liittyy jotakin epämääräistä vedätystä. Courluxin kanssa peruminen onnistui kuitenkin helposti, eikä sen jälkeen ole ilmaantunut mitään ongelmia.

Tuosta on nyt jo melkein pari kuukautta aikaa. Katsoin sukkalaatikkoon, ja se toinen pari on kestänyt käyttöä kohtalaisen hyvin. En ole varma, ovatko ne miten monta kertaa olleet jalassa, mutta reiänalut ovat vielä varsin pieniä. Eivät nekään siis enää ihan ehjiä ole, mutta harvapa sukka minulla näin kauan olisikaan.

Kuvan bambusukista otin 30.3.2009 (kuvan lisenssi).