ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Jonon ohi hammaslääkäriin

Hammasta alkoi lauantaina pakottaa – onneksi kuitenkin sen verran vaisusti, että sen aspiriini piti säryn aisoissa. Mutta olihan sitä silti myös hammaslääkäriin mentävä.

Olen joskus aikaisemminkin käynyt kaupungin hammaslääkäripäivystyksessä, ja yleensä saa jonottaa pitkään ensin puhelimessa ja sitten paikan päällä Ruskeasuolla. Mutta aina joku ehtii soittaa ensimmäisenä ilman odottelua. Tällä kertaa se satuin oleman minä.

Tietokoneen kello päivittää itsensä aikapalvelimelta aina konetta käynnistäessä ja näyttää siksi sekunnilleen oikeaa aikaa. Pähkäilin optimaalista soittoaikaa. Jos soittaa liian aikaisin, ei pääse jonoon, vaan päätyy puhelinvastaajaan. Ja jos myöhästyy vaikka parilla sekunnilla, niin saa odottaa jonossa puolisen tuntia tai enemmänkin (kokemusta on). Optimoin niin, että soitin varausnumeroon kahta sekuntia ennen kello kahdeksaa.

Ei yhtään ”olette jonossa” -ilmoitusta, vaan ajanvaraus vastasi heti. Ruskeasuolle pyydettiin ilmoittautumaan jo tunnin päästä. Siellä oli jo muutama muu valmiina, joten aivan suoraan en hammaslääkärin tuolille päässyt. Mutta reilussa tunnissa olin kuitenkin ulkona, joten ei se pahasti mennyt. Poistuessani odotushuone olikin tullut jo kovasti täydemmäksi.

Jos kaupungilta haluaa hyvää palvelua, niin on suunniteltava toimintansa etukäteen ja optimoitava se sekunnilleen. Muuten menee pieleen.

Hammaslääkärikin oli oikein mukava täti, joka jutusteli samalla niitä näitä ja kehotti suuhun katsottuaan varaamaan ajan myös hammastarkastukseen. Ilmeisesti jotain muutakin tehtävää olisi. Kuinkahan pitkälle iltapäivään mukavaa iloisuutta riittää?

Jatkohoitoa varten sain palvelusetelin, jolla voin varata ajan yksityiselle hammaslääkärille. Ei lainkaan hassumpi palvelu sekään, ja siitä onkin kokemusta jo aiemmin. Tällä kertaa tosin saa itse soittaa ja varata ajan, kun viimeksi jakoivat niitä jo heti luukulta.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.