ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Palautetta on mukava saada

Kun blogia kirjoittaa, niin oletuksena tietysti on, että joku sitä lukeekin. Kävijätilastoista näkee, että kyllä täällä lukijoita käy, ja aina välillä joku jättää kommentinkin. Sitä voisi tehdä useamminkin. Vinkiksi, että kyllä niitä vanhempiakin kirjoituksia voi edelleen kommentoida.

Joskus harvemmin joku kommentoi blogia omassa blogissaan, ja vielä harvemmin kirjoittaa siitä kokonaisen blogimerkinnän. Aina kirjoittaja ei tule ilmoittaneeksi kommentoinnista paluuviitteellä tai kommentilla täällä blogissa, mutta kävijätilastoista sen silti melko pian huomaa, kun tulee vierailijoita uudesta osoitteesta.

Kaisa Kyläkoski on kommentoinut tätä blogia blogissaan Sukututkijan loppuvuosi. Hän on linkittänyt tänne joskus aikaisemminkin, kun olen sukuaiheista kirjoittanut.

Kyläkoski kirjoittaa:

Luin Niko Lipsasen blogia Aiheita jokin aika sitten, mutta arkkitehtuurillisten mielipiteidemme mentyä ristiin lakkasin pikkumaisesti. Osuin äskettäin sivuille uudestaan ja löysin useita kiinnostavia … aiheita.

Nuo arkkitehtuuriristiriidat taisivat liittyä siihen, onko Ruoholahti lähiömäinen vaiko ei. En olekaan vähään aikaan kaupunkisuunnittelujutuista kirjoittanut – ehkä pitäisi taas.

Myönnettäköön, että en ole itsekään Kyläkosken blogia aktiivisesti seurannut. Välillä, kun on linkki näkenyt tilastoissa, olen käynyt siellä ja lukenut kirjoituksia. Vaikka sukujutut eivät minua aivan erityisen paljon kiinnostakaan, niin sukututkimuksen sivussa avautuu näkymiä menneisyyden ajankuvaan yleisemmälläkin tasolla. Kyllä niitä kannattaa käydä lukemassa.

Kyläkosken blogin nimi on hämmentävä. Mikä ihmeen loppuvuosi? Mitä sukututkijat sitten tapaavat alkuvuodesta tehdä? Nimeen varmaan liittyy jokin tarina, mutta siitä minulla ei ole tietoa.

Mainitaan tässä yhteydessä nyt toinenkin sukublogi, jonka historiajuttuja olen joskus uppoutunut lukemaan. Juhan suku-uutiset koostuu pääsääntöisesti pienistä tarinoista, jotka tavalla tai toisella liittyvät eri sukujen historiaan. Tarinat sisältävät paljon historiallista tietoa ja blogin päivitystahtikin on kunnioitettavan tiheä. En kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi ryhtynyt Juhankaan blogia säännöllisesti seuraamaan.