ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Dominican kulkukoirat

Dominican koirat

Dominicalla ei ole kulkukoiria niin paljon kuin monessa muussa paikassa, mutta kyllä sielläkin niitä on. Ja valitettavasti monet niistä ovat melko huonokuntoisia ja nälkäisiä. Paikalliset eivät paljon koirista piittaa.

Paitsi, ettei kulkukoirien hyvinvoinnista välitetä, ovat monet myös suoranaisen vihamielisiä niitä kohtaan. Taksilla ajaessamme näimme, kuinka kadun varressa joku potkaisi koiraa. Taksikuski nauraa röhähti ja hihkui meillekin, että näittekö.

Toisen taksikuskin näimme hänen pihallaan kävelemässä ohitse. Oikein ystävällisen oloinen mies, tarjosi meille kookospähkinänkin. Paikalle tuli kuitenkin kulkukoira, jonka mies häätöi viidakkoveitsellä läimäyttäen matkoihinsa. Ei kuitenkaan sentään haavoittanut koiraa.

Molemmat noista taksikuskeista järjestivät myös retkiä turisteille. Kuten arvata saattaa, emme käyttäneet sen enempää kummankaan palveluksia, vaikka muuten ihan mukavia kavereita olivatkin.

Luulisi sentään, että Dominicallakin edes matkailijoiden kanssa työskentelevät olisivat oppineet hillitsemään koiravihaansa. Me tuskin olemme ainoita, joita tuollainen häiritsee. Mutta ei.

Suhtautuminen eläimiin on Karibialla barbaarista. Guadeloupen kukkotappeluista tuli kirjoitettua jo aikaisemmin. Varsin harmillista, sillä eläinten kohtelu on yksi harvoista sen seudun huonoista puolista. Toivottavasti asiaintila vielä paranee – jos ei muuten niin paheksuvien turistien myötä.

Ostimme roseaulaisesta supermarketista säkillisen koiranruokaa ja annoimme siitä nälkäisille koirille syötävää kierrellessämme saarella. Monesta koirasta tuli otettua valokuvakin. Keräsin niitä kuvablogini puolelle.

» Katso valokuvia dominicalaisista koirista