ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Liity kirkkoon

24.6.2009 klo 16.50 | Niko Lipsanen

Leppävaaran kirkko

Kirkkoon liittyminen on taas pykälän verran helpompaa. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut uuden Liitykirkkoon.fi-verkko-osoitteen, joka ohjaa kävijän edelleen kirkkoonliittymissivuille.

Aivan yhtä helppoa kirkkoon liittyminen ei kuitenkaan ole kuin siitä eroaminen. Jos ei ole koskaan aiemmin kuulunut kirkkoon, niin on otettava kaste, käytävä rippikoulu ja saatava konfirmaatio. Ne eivät vielä ja tuskin tulevaisuudessakaan onnistu virtuaalisesti (tai ehkä rippikoulun voi vielä joskus käydä verkossakin).

Yhteyslomakkeen voi kuitenkin lähettää, vaikkei olisikaan kastettu tahi konfirmoitu. Paikallisesta seurakunnasta otetaan lomakkeen lähettäjään yhteyttä ja järjestellään asiat eteenpäin.

Itse lomaketta ei sivuilla vielä ole, vaan se tulee sinne vasta huomenna (torstaina 25.6.2009). Lomakkeen toiminnasta kuitenkin kerrotaan sivuilla, ja toisin kuin vapaa-ajattelijoiden ylläpitämällä kirkostaeroamissivustolla, kirkon sivuilla tietoturva-asioihin suhtaudutaan niiden edellyttämällä vakavuudella.

» Liity siis kirkkoon!

Jos jostain syystä haluat erota kirkosta, se kannattaa tehdä tietoturvallisesti Eroakirkosta.info-sivuston kautta. Sivustoa ylläpitävät Tampereen evankelisluterilaiset seurakunnat. Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä suoraan omaan seurakuntaasi.

Kuvassa on kirkkoväkeä Leppävaaran kirkossa Espoossa. Otin kuvan 5.7.2008 (kuvan lisenssi).