ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Mikkeli on kahvilakaupunki

Carolina's Lifestyle -kahvila

Mikkelissä tuntuisi kokoisekseen kaupungiksi olevan melkoinen määrä kahviloita. Siinä mielessä se on eräänlainen Savon Jerevan. Kahvilat ovat myös pääasiassa varsin hyviä ja ainakin helsinkiläisestä näkökulmasta suhteellisen edullisia.

Laajimman valikoiman kaupungissa tarjoaa Ramin konditoria, jossa kannattaa maistaa ainakin herkullisia kakkuja. Yksi konditorioista sijaitsee Pikkutorilla, eli entisellä linja-autoasemalla, mutta niitä taitaa olla nykyisin kaupungissa useampikin.

Pikkutorilla sijaitsee myös Matkahuollon vanhaan rahtiasemaan avattu Carolina’s Lifestyle (kuvassa), joka kahvilapalveluiden ohessa myy myös sisustus- ja lahjatavaroita. Palvelu oli vähän hidasta, mutta odotteluaika meni mukavasti kahvilan tarjoamaa langatonta verkkoyhteyttä (WLAN) käyttäen.

Perinteinen kahvittelupaikka on tietysti myös tori, jossa on tarjolla useampikin kahvila. Joinakin kesinä yksi torikahvila on ollut auki läpi yön, mutta en ole varma, onko näin yhä edelleen.

Tori on menossa lähiaikoina remonttiin, kun sen alle rakennetaan parkkipaikkoja. Tori kahviloineen muuttaa siksi aikaa ilmeisesti viereiselle Pikkutorille. Saattaa tulla kesäaikaan vähän ahdasta.

Yksi perinteisistä kahviloista on myös kesäisin auki oleva Naisvuoren näkötornin kahvila, jossa kuuluu syödä vohveli. Ja tietysti kannattaa kiivetä myös torniin.

En ole mitään kattavaa vertailua tehnyt, mutta tuntumalta sanoisin, että harva saman kokoluokan suomalainen kaupunki pärjää Mikkelille kahviloiden määrällä ja laadulla. Mikään uusi ilmiö tämä ei ole. Muistan joskus kauan sitten Mikkelissä vielä asuneena ihmetelleeni joidenkin toisten pikkukaupunkien kahvilaköyhyyttä. Viime vuosina kahviloita on tullut useita lisää. Ehkä muuallakin on sittemmin petrattu.

Liekö sitten savolaista hölötyskulttuuria, johon tuollainen kahviloissa istuskelu sopii. Ja tietysti kahvilaelämää vilkastuttavat myös ympäristön mökkiläiset ja muut kesämatkailijat, mutta iso osa Mikkelin hyvistä kahviloista on kuitenkin auki ympäri vuoden. Eivät ne pelkillä matkailijoilla pyöri.

Kuvassa on Carolina’s Lifestyle -kahvila Mikkelin vanhalla linja-autoasemalla. Otin kuvan 16.7.2009 (kuvan lisenssi).