ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Miksi uutuudet eivät pärjää klassikoille?

Geisha Orange Dream

Mikä siinä on, etteivät uudet versiot klassikkosuklaista ja -kekseistä juuri koskaan pärjää alkuperäisille? Usein ne ovat kyllä varsin hyviä, eivät tosin aina, mutta silti se muuntelematon versio on parempi.

Otetaan nyt vaikka tämä uusi Geisha Orange Dream esimerkiksi. Ei se lainkaan huono. Appelsiinin aromi sopii Geishaan yllättävänkin hyvin. Mutta ei se silti pärjää alkuperäisen Geishan harmoniselle makuyhdistelmälle.

Onko makuaisti vain niin konservatiivinen, että kun se on yhteen yhdistelmään tottunut, niin se on sitten se paras? Vai onko tuotekehittely aikojen saatossa huonontunut? Onko kaikki parhaat makuyhdistelmät jo keksitty?

Vai olisiko sittenkin niin, että klassiset perusmaut kaakao, vanilja, pähkinä, nougat ja toffee joita yhdistelemällä nuo perinteiset klassikot pääasiassa on tehty, vain yksinkertaisesti ovat meistä useimpien mieleen enemmän kuin kokeilevammat maut?

Ei tämä tietysti kaikkii päde. Joidenkin mielestä uusi appelsiini-Geisha on ”yksi parhaimmista suklaista”. Minuun se ei silti iskenyt, eikä vaimooni, eikä pariin kyläilemässä käyneeseen, jolle sitä tuli myös tarjottua. Ihan hyvää se kaikkien mielestä oli, mutta jäisi kaupassa hyllyyn, jos vieressä on tarjolla sitä tuttua ja turvallista perus-Geishaa.

Sama pätee ehkä vielä selvemmin kekseihin. Useimpien, joilta olen kommentteja kuullut, mielestä Domino Pink -keksit ovat varsin mitäänsanomattomia ja Domino Black taas joko suoranaisen tai ainakin lähestulkoon pahaa. Etenkin jälkimmäisestä olen itsekin samaa mieltä.

Sen sijaan minulla on ainakin sellainen tuntuma, että karkkien puolella uutuusmauilla on paremmat mahdollisuudet lyödä itsensä läpi. Usein ne perustuvat erilaisten hedelmien tai marjojen mauille, ja niitähän riittää. Ehkä siksi kokeilunvaraakin on enemmän.

Kuvassa on osa Geisha Orange Dream -suklaalevyn kääreestä.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 21.8.2009 klo 14.27:

  Tulee mieleen myös tapaus Dominicalta keväällä 1999.

  Ostimme kaverini kanssa paikallisesta supermarketista paketin McVities Domino -keksejä. Kummastelimme vähän, että eivätkös nämä olleetkaan suomalainen juttu. Hyviä olivat, hyvin samanlaisia kuin kotoisatkin Dominot. Jotain niistä kuitenkin puuttui. Olimme hyvin yksimielisiä, että aivan yhtä täyteläinen ja onnistunut kokonaisuus ne eivät olleet, kuin Fazerin (vielä siihen aikaan) Domino-keksit Suomessa.

  Vasta heittäessäni pakkausta roskikseen huomasin, että siinä luki: ”Made in Finland by Oy Fazer Keksit Ab”.