ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Jerevanissa kotimajoitus on hyvä vaihtoehto

19.8.2009 klo 13.12 | Niko Lipsanen

Jerevanin kotimajoitukset

Jerevanissa on muiden suurten kaupunkien tapaan tarjolla monenlaista majoitusta matkalaisille. On suurempaa ja pienempää hotellia sekä yksi hostellikin. Yksi hyvä vaihtoehto on myös kotimajoitus, joita kaupungissa on myös tarjolla melko hyvä valikoima.

Kotimajoituksiakin on eri tasoisia. Hienoimmat ovat pieniä majataloja, ja hinnoiltaankin lähellä hotellien tasoa. Reppureissaajat suosivat kantakaupungin kerrostaloasuntoja, joista omistajat vuokraavat tilaa huoneittain tai joskus vuoteittainkin. Yleensä tarjolla on kahdesta kolmeen kahden tai kolmen hengen huonetta.

Budjetinvenyttäjälle on tarjolla myös hostellityyppisempää kotimajoitusta, jossa yhdessä huoneessa on enemmänkin tuntemattomia matkalaisia.

Jerevanissa on siis myös yksi hostelli, Envoy Hostel, mutta verrattuna kotimajoituksiin se on itse asiassa varsin hinnakas. Omasta rauhasta hotellissa voisi maksaakin enemmän, mutta ei hostellista viitsi. Siksi se ei mielestäni ole järkevä vaihtoehto kotimajoituksille.

Ajantasaisen listauksen kotimajoituksista voi pyytää Armenian matkailutoimistosta Nalbandian-kadulla lähellä Tasavallan aukiota (vastapäätä Hanrapetutian Hraparak -nimistä metroasemaa). Muuten sieltä ei kannata kauheasti matkailuneuvoja kysellä, sillä eivät tunnu juuri tietävän. Eivät edes tienneet, että Jerevanista pääsee junalla Gjumriin.

Armenian-matkalla ei kuitenkaan kannata juuttua Jerevaniin, sillä parhaimmat maisemat ja nähtävyydet ovat pienemmillä paikkakunnilla. Myös majoitusten ja syömisen hinta tipahtaa kummasti, kun lähtee kaupungista pois. Tosin valikoimakin supistuu: siinä missä Jerevanissa puistot ja kadunkulmat ovat täynnä kahviloita ja ravintoloita, pienemmässä kaupungissa voi tehdä tiukkaa, että löytää edes yhden, joka on auki.

Kävin Armeniassa siskoni kanssa touko-kesäkuussa 2009. Jerevanissa kokeilimme kolmea eri kotimajoituspaikkaa. Niistä on valokuvia ja vähän lisätietoa kuvablogini puolella.

» Katso valokuvat Jerevanin kotimajoituksista

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.