ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kreikkalainen junalippu

Junalippu Argos-Korintti

Laatikoita siivotessa löytää kaikenlaisia pieniä muistoja. Kuten nyt vaikkapa kreikkalaisen junalipun syksyltä 2004.

Matkustin kyseisellä lipulla Peloponnesoksella välin Argos–Korintti 1. marraskuuta 2004. Tarkoituksenani oli mennä Nafpliosta Korinttiin bussilla, mutta bussin rahastajalla ei ollut vaihtorahaa eivätkä kolikkoni riittäneet Argosia pidemmälle. Niinpä vietin pari tuntia Argosin kaupungissa ja jatkoin matkaa junalla.

Junalippu oli hauskan vanhanaikainen pieni pahvilappu. Muistan hämärästi saaneeni vastaavan konduktööriltä joskus pienenä jonkinlaisena lasten leikkilippuna, kun en tainnut omaa lippua silloin vielä tarvita. Vai olisiko tuollaisia ollut käytössä pääkaupunkiseudun raideliikenteessä vielä joskus 1970- ja 80-lukujen vaihteessa?

Itse juna oli moderni ja uutuuttaan kiiltelevä kiskobussi. Se oli varmaan hankittu aikaisemmin syksyllä pidettyjä Ateenan olympilaisia varten. Kyyti ei ollut kallista, lippu näyttää maksaneen 1,80 euroa. Matkaa Argoksen ja Korintin välillä on nelisenkymmentä kilometriä.

Seuraavana päivänä matkustin Korintista Ateenaan InterCity-junalla, johon sain tavanomaisemman näköisen lipun. Hintaakin taisi olla enemmän, mutta ei mitenkään erityisen kallis matka ollut sekään.

Uusista junista huolimatta touhu vaikutti hieman alkeelliselta. Ratoja ei oltu sähköistetty, vaan dieselillä mentiin. Ateenan rautatieasema (Larissa, ks. kuva alla) ei ollut suurkaupungin päärautatieaseman näköinen: käytössä oli kaksi raidetta, joista taemmalle kuljettiin etummaisen yli ilman mitään eritasoratkaisuja. Ei vaikuttanut erityisen vilkkaalta.

Rautatiet vaikuttaisivat olevan Kreikassa varsin toimiva, mutta suhteellisen vähän käytetty matkustusmuoto.

Kuvassa yllä on junalippu välille Argos–Korintti. Otin kuvan 24.8.2009. Alla on kuva Ateenan Larissa-rautatieasemasta. Sen otin 2.11.2004. Kuvien lisenssi.

Ateenan päärautatieasema

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.