ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Uutisia Mikkelistä

Hallituskatu ja Carlson

Aamulehden uutisen mukaan Liikenneturvan tekemä tutkimus osoittaa suomalaisten jalankulkijoiden seisovan kiltisti punaisissa valoissa.

Koko maassa valojen vaihtumista malttaa odottaa 87 prosenttia jalankulkijoista, naiset jonkin verran useammin kuin miehet. Valtakunnan tunnollisimmiksi osoittautuivat kuitenkin mikkeliläiset. Mikkelissä vihreää valoa jäi tarvittaessa odottamaan 99 prosenttia kadun ylittäjistä.

Aamulehdellä on tosin Mikkelin huikaisevaan tulokseen myös selitys:

Tosin Mikkelin muutamassa liikennevalossa ei taida olla paljon noudattamista.

Joo, eihän niitä paljon ole. Mutta ei ole autoliikennettäkään. Ilmeisesti lupsakoilla savolaisilla ei ole minnekään kiire, joten valoissa voi seistä, vaikkei autoja kulkisikaan.

Tunnustan olevani tässä suhteessa varsin kärsimätön. Otan jalankulkijoiden valot vain ohjeellisina: jos on risteävää liikennettä, niin se punaisen valon saanut odottaa. Mutta ei minulla ole mitään estoja kävellä tyhjän kadun yli punaisia päin. Mitään läheltä piti -tilanteita en kuitenkaan tapaa harrastaa. Tein näin myös silloin, kun asuin vielä Mikkelissä.

Mikkelissä voi tosin vaikuttaa myös keskustan pieni koko. Mikään ei ole kovin kaukana, joten liikennevaloissa ehtii odottamaan. Toista se on vaikka Helsingissä, jossa tulee käveltyä pidempiä matkoja, ja matkan varrella voi olla aika paljonkin valoja. Siinä se alkaa jo vaikuttaa matka-aikaan, kuinka tarkkaan punaisten vaihtumisia odottelee.

Mikkelistä tarttui silmiini myös toinen uutinen. Länsi-Savo kertoo tavaratalo Carlsonin remontista. Jutussa tavaratalon johtaja Hannu Koponen kommentoi myös tavaratalon vieressä jo jonkin aikaa käynnissä olleita Hallituskadun katutöitä:

Voi olla, että torilta katseleva turisti ei halua lähteä tänne ja kohti kirkkoa johtavaan kapeaan ränniin, mutta toisaalta kaupunkilaisia voi myös kiinnostaa työmaa tai paidattomat kivimiehet.

Siis oikeasti: kiinnostavatko paidattomat kivimiehet kaupunkilaisia niin paljon, että se vetää tavarataloonkin asiakkaita? Eipä tulisi itselleni mieleen mennä katselemaan, mutta ehkä Carlson on profiloitunut enemmän naisasiakkaisiin.

Ehkä se on sitten sellaista pienen kaupungin meininkiä. Kun ei paljon tapahdu, niin töllätään sitten sitä, mitä tapahtuu. Olkoon ne sitten vaikka paidattomia kivimiehiä.

Kuvassa on Hallituskadun työmaa Mikkelin keskustassa. Kivimiehiä ei kuvaa otettaessa kuitenkaan ollut paikalla. Otin kuvan 16.7.2009 (kuvan lisenssi).