ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Minijääkaappi on toiminut hyvin

Minijääkaappi

Verkkokauppa.comin alennusmyynnistä ostettu minijääkaappi on nyt kesällä ollut muutaman kerran käytössäkin. Ei ole valittamista, vaikka käyttö on aika vähäiseksi jäänytkin.

Jääkaappi näyttää päällisin puolin lähinnä jättimäiseltä energiajuomatölkiltä. Kyljessä on iso Hakkapeliitta GPS -mainos, mikä varmaankin osittain selittää kaapin halpaa hintaa. Valmistajasta kaapin päällä ei kerrota muuta kuin Made in China. En tiedä, olisiko valmistaja jäljitettävissä mallitunnuksen Model BCR-10 avulla.

Tölkit ovat selvästi olleet mielessä myös kaapin mitoitusta suunniteltaessa, sillä niin hyvin niitä sisään saa ladottua. Jos laittaa alahyllylle isoja tölkkejä ja päälle pieniä, niin hukkatilaa ei juuri jää (onnistuu toki myös toisinpäin, sillä välihylly on liikuteltava).

Tölkkien viilennykseen emme tosin ole kaappia juuri käyttäneet, oheisessa kuvassakin ne on ladottu sisään vain mittasuhteita hahmottamaan. Paitsi, että juon itse olueni mieluummin lämpimänä, niin tarvittaessa viilennystarkoituksiin sopii oikein hyvin vanha kunnon vesijääkaappi: kylmää vettä lavuaariin tai saaviin ja tölkit sinne. Ei kulu sähköä, ja viileää tulee.

Vesijääkaappia tulee minijääkaapin sijaan käytettyä usein myös ruokien viilennykseen. Niinpä kaappi on suurimman osan kesästäkin ollut poissa päältä (talvella viilennämme ruoat oven välissä).

Ei laite kuitenkaan turha ole, sillä välillä myös koneelliselle viilennykselle on käyttöä. Jos viilennystä tarvii vuorokauden tai pidempään, niin vesijääkaappi on veden vaihtoineen vähän hankala. Kaikki ruoka ei ole myöskään pakattu niin, että sen voisi helposti laittaa lavuaariin.

Minijääkaappi on kätevä myös siksi, että sen johto ylettää jalkakäytäväterassillemme. Tätä mahdollisuutta on tullut käytettyä pari kertaa, kun on ollut vieraita kylässä.

Jääkaapin mukana tuli myös johto, jolla virran voisi ottaa auton tupakansytyttimestä. Sille ei ole kuitenkaan ollut tarvetta, sillä eihän meillä ole autoakaan. Emme myöskään ole käyttäneet kaappia lämpökaappina, vaikka siitä sellainenkin toiminto löytyy.

Kaupunkilaista jääkaapittomuutta käsitelleen juttuni kommenteissa nimimerkki Gopal sanoi:

Jos minijääkaapppi on halpismallia, kannattaa mitata sähkönkulutus. Itselläni ns ns. verkkokauppa.com-kaappi ja se syö sähköä saman verran kuin 3 täysikokoista. Käytänkin sitä lähinnä kaljailtoina…

Emme ole sähkönkulutusta mitanneet. Ominaisuustaulukon mukaan kaapin pitäisi verkkovirtaa käytettäessä kuluttaa 65 wattia. Onhan se ihan kohtuullisen paljon 11 litran jääkaapille, mutta ei sen nyt silti kolmen täysikokoisen verran pitäisi viedä. Ehkä se pitäisi mitata, niin sittenpähän tietäisi.

Toisaalta kaappia käytetään niin vähän, että kovin vakava asia suurempikaan virrankulutus ei olisi. Tällaisessa pienessä asunnossa kun minijääkaapin tärkeä ominaisuus on myös sen pieni koko.

Alle kolmen euron jääkaapiksi laite on toiminut varsin mallikkaasti. Ainakin paremmin kuin keittolevymme.

Kuvassa BCR-10-mallinen minijääkaappimme muutaman tölkin kanssa. Otin kuvan 24.7.2009 (kuvan lisenssi).