ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Vasenkätiset kursorit

Vasenkätiset kursorit

Useimmilla hiiren nuolikursori on kallellaan vasemmalle ja linkin päälle vietäessä kursori muuttuu oikean käden muotoiseksi. Tämähän ei sinänsä ole mikään ongelma, jos käyttää hiirtä oikealla kädellä. Niinhän useimmat tekevät, varsin usein myös vasenkätiset.

Minäkin käytin aikaisemmin hiirtä oikealla kädellä. Vasta kun piti ryhtyä piirtämään karttoja, havaitsin tarkkuuden riittämättömäksi. Hiiri siirtyi vasempaan käteen ja on siellä pysynyt.

Joskus vuosia sitten, kun kotikoneellani oli vielä Windows, vaihdoin kursorit ensimmäisen kerran vasenkätisiksi. Silloin ongelmana oli, etteivät selaimet (Explorer ja Netscape) suostuneet uskomaan asetuksia, vaan käyttivät joitakin omia osoittimiaan. Se olikin alkusysäys ryhtyä Operan käyttäjäksi.

Ongelma palasi, kun vaihdoin käyttöjärjestelmän ensin Mandrakelinuxiin (nykyinen Mandriva) ja sitten Ubuntuun. Etsin ohjeita kursoreiden muuttamiseksi ja jotain löysinkin, mutta ne olivat liian vaikeita minulle. Linux voi olla hankala, jos yrittää tehdä jotakin erikoisempaa.

Kursorit ovat jonkin verran häirinneet, mutta sellaiseenkin tottuu. Vasenkätisyyssivuja uusiessani aihe kuitenkin palasi mieleen, ja hain Googlella, josko vasenkätisiä kursoreita olisi helpommin saatavilla. Olihan niitä, useita eri vaihtoehtojakin.

Lupaavimmalta vaikuttava paketti oli CrystalCursors, joka on saatavana neljänä eri väriversiona sekä oikea- että vasenkätisille. Valitsin valkoiset (muut värit olivat sininen, vihreä ja harmaa).

Ubuntu-käyttäjät voivat asentaa kursorit seuraavasti:

Avaa ensin ”Software Channel” (System > Administration > Synaptic Package Manager). Kirjoita hakuruutuun ”crystalcursors” ja asenna paketti.

Tämän jälkeen ota kursorit käyttöön kirjoittamalla terminaaliin komentorivi:

sudo update-alternatives --config x-cursor-theme

Tässä välissä pitää todennäköisesti kirjoittaa pääkäyttäjätunnuksen salasana. Valitse sen jälkeen listasta haluamasi väri-, kätisyys- ja animointivaihtoehdon numero ja paina enter. Kursorit on otettu käyttöön.

Ainakin Opera piti ensin sulkea ja avata sitten uudestaan, että kursorit tulivat käyttöön. Koskenee muitakin ohjelmistoja.

Windows-käyttäjät löytävät useita kursorivaihtoehtoja googlettamalla esimerkiksi hakusanoilla ”left-handed windows cursors” (ilman lainausmerkkejä).

Kuvassa on CrystalCursors-setin vasenkätisiä kursoreita valkoisina.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.