ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Marketanpuisto ja Espoon tuulimylly

Marketanpuisto, Espoo

Sain kuulla, että Espoossa on tuulimylly, ja löytyipä siitä googlettamalla valokuvakin. Sijaintipaikaksi oli merkitty Marketanpuisto. En ollut sellaisesta paikasta ennen kuullutkaan, mutta Järvenperässä Kehä III:n varrelta sen piti löytymän. En jäänyt selvittämään sen enempää, vaan lähdimme siskoni kanssa paikan päällä tuota nähtävyyttä katsomaan.

Vähän pettymys se sitten kuitenkin oli. Luulin, että se olisi ollut jokin historiallinen mylly, joka on seisonut paikallaan jostakin viime vuosisadalta. Kyseessä oli kuitenkin lasten leikkikentän viereen piha- ja puistorakentamisen näyttelyn koristeeksi pystytetty viritelmä. Sellaiseksi se ei tosin ollut lainkaan paha.

Olisihan tuon voinut arvatakin, jos olisi vieraillut Marketanpuiston nettisivuilla ennen lähtöä. Toisaalta ehkä hyväkin, etten vieraillut, koska silloin tuonne tuskin olisi tullut lähdettyä lainkaan. Nyt tuli sekin paikka vierailtua, ja vaikkei se ehkä kaikkein kiinnostavinta ole, mitä edes Espoosta löytyy, niin maantieteilijän silmin on mielenkiintoista tarkastella vähän tylsempiäkin paikkoja.

Se, että Marketanpuisto on minun mielestäni tylsä kohde johtunee kuitenkin lähinnä siitä, että en kuulu kohderyhmään. Eihän minulla ole puutarhaakaan. Ja varmaan tuolla saa jonkin aikaa vietettyä lapsienkin kanssa, jos sattuu sellaisia olemaan.

Myyntinäyttelyalueen lisäksi Marketanpuistossa näyttäisi olevan kahvila ja hostelli Margreteberg (puiston nimi on ruotsiksi Margretebergs Park). Niiden palveluja emme tulleet testanneeksi.

Kuvat on otettu jo toukokuun puolenvälin tienoilla, minkä näkee ainakin puiden lehtien pienuudesta.

» 20 valokuvaa Marketanpuistosta

Maantieteilijän matkakuvat

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.