ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Dominica reilussa minuutissa

Dominicasta tuli vasta äsken kirjoitettua, mutta on se sen verran hieno saari, että kirjoitetaan uudestaan.

Dominican matkailutoimisto on julkaissut äskettäin Youtubessa reilun minuutin mittaisen videon, jossa on varsin kivasti tiivistetty se, mitä matkailijalle Dominicalla on tarjolla: paljon puhdasta luontoa, hienoja maisemia, ystävällisiä ihmisiä ja hyvää ruokaa.

Video on upotettuna tämän artikkelin alkuun. Vaihtoehtoisesti voit katsoa sen Youtuben kautta.

Dominican valtti on aitous. Saaresta valtaosa on metsän peitossa, ja siitä iso osa on lähes koskematonta. Useimpien jokien vesi on täysin juomakelpoista (videollakin otetaan joesta vettä juomapulloon). Viidakossa pitää varoa lähinnä jyrkänteiltä putoamista, sillä myrkyllisiä tai muutenkaan vaarallisia eläimiä saarella ei ole (papukaijat voivat olla ärhäköitä pesimäaikaan).

Ihmiset ovat oikeasti ystävällisiä. Jotkut toki ovat kiinnostuneita hankkimaan lisätienestejä turisteja opastamalla tai myymällä rihkamaa tai tekemiään käsitöitä, mutta monet tulevat juttelemaan ihan juttelemisen ilosta. Dominica on myös viimeinen Itä-Karibian saarista, jolla vielä elää karibi-intiaaneja (tai kalinagoja, kuten he itse itseään nykyisin taas mieluummin kutsuvat).

Videolla noin kohdassa 1:07 paistetaan ja maistellaan kalinagojen perinneruokaa kassavaleipää. Hyvin nälkää pitävänä se sopii erityisesti kävelyretkien evääksi.
Maistuvaaksin se on. Kassavaleipää on kuitenkin valitettavan vaikea saada käsiinsä. Viime matkallamme emme saaneet sitä lainkaan, vaikka useampaan kertaan sen perään kyselimme.

Hankalasti saavutettava on myös Dominican kiehuva järvi (Boiling Lake), joka myös vilahtaa videolla. Siellä käydäkseen täytyy tehdä koko päivän kestävä viidakko- ja vuoristovaellus, mutta se kyllä kannattaa. En tosin ole varma, riittäisikö kunto enää (tein sen nuorena miehenä ensimmäisellä Dominican-vierailullani vuonna 1993).

Minulla on sellainen tuntuma, että Dominica on vihdoin nousemassa suosiossa. Aitous houkuttaa. Hienoja hiekkarantoja ja neljän tähden hotelleja kaipaavat matkustavat naapurisaarille. Dominica on niille, jotka haluavat kokeaa Karibiaa aidoimmillaan.

Minuutin videossa näkymät vilahtelevat nopeasti ohi. Dominica-kuvasivuillani maisemia voi katsella vähän rauhallisempaan tahtiin.

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.