ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Jelly beans -makeisrakeet ja Reagan

Rainbow Jelly Beans

Yhdysvaltain entisen presidentin Ronald Reaganin syntymästä tuli eilen kuluneeksi tasan sata vuotta. Pyöreiden vuosien johdosta Britannican blogissa on viime päivinä ollut useita Reagan-aiheisia artikkeleita.

Yksi artikkeleista käsitteli jelly beans -makeisia, jotka olivat Reaganin suosiossa. Niitä oli kuulemma aina purkillinen työpöydällä ja mukana lentomatkoilla. Hän lähetti niitä purkillisen avaruuteenkin Challenger-sukkulan mukana.

Jokainen menestyvä poliitikko varmaan tarvitsee jonkin omalaatuisen piirteen tai mieltymyksen, josta tulee osa hänen imagoaan. Reaganin mieltymys makeisrakeisiin (vai mitä ne ovat suomeksi?) ei jäänyt huomaamatta. Varmaan se oli myös hyvää mainosta Jelly Belly Candy Companylle, joka makeiset Reaganille toimitti.

Minulle tuon artikkelin lukemisesta tuli himo saada jelly beansejä. S-marketin Rainbow-tuotesarjassa niitä ainakin on saatavilla. Kun tuo Reaganin merkkipäiväkin osui sopivasti kohdalle, niin ostin niitä pussillisen tuliaiseksi anopille, kun kävimme hänen luonaan sunnuntailounaalla.

Olen joskus aikaisemminkin ostanut noita Rainbow’n rakeita, ja minulle jäi silloin sellainen mielikuva, etteivät niissä oli jokin vähän omituisen vinkura maku. Siksi en niitä vähään aikaan ole ostellutkaan. En kuitenkaan ole varma, onko vika muistissani, vai onko rakeiden koostumusta muutettu, mutta nehän olivat tällä kertaa oikein maittavia.

Ehkä jostakin olisi saanut myös noita aitoja ja alkuperäisiä Reaganin suosikkirakeita. Koska tarkoituksena ei kuitenkaan varsinaisesti ollut juhlistaa noilla rakeilla Reaganin synttäreitä vaan tyydyttää makeisraehimo, niin tuo Rainbow-versio kelpasi tarkoitukseen paremmin kuin hyvin.

Kuvassa on kulhollinen Rainbow Jelly Beans -makeisrakeita.

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Minimalisti 7.2.2011 klo 8.06:

  Makeisrakeisiin ei kannata mieltyä.