ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kuinka kokovartaloministeri lyhennetään?

Uusi Suomi

Uudessa Suomessa oli juttua ruuhkamaksuista. Artikkelissa kerrottiin, että liikenneministeri Anu Vehviläinen on sanonut asiaan liittyen jotakin.

Eihän siinä mitään. Se kuitenkin ihmetytti, kun Vehviläisen nimen perässä oli puoluelyhenteenä ”(kok.)”. Näin vaalien alla toki tapahtuu usein loikkauksia puolueesta toiseen, mutta luulisi siitä olleen enemmän kohua, jos ministeri olisi niin tehnyt. Vierailu Vehviläisen kotisivuilla varmisti kuitenkin, että kepulainen hän yhä on.

Ehkei Uusi Suomi silti tehnyt virhettä. Voihan olla, ettei tuo ”kok.” tarkoitakaan kokoomusta vaan kokovartaloministeriä. Uuden Suomen toimituksessa haluttiin siis kertoa, että heidän mielestään myös Vehviläinen on kokovartaloministeri.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk, kok.) ehti jo saamaan tämän tunnustuksen Keskon pääjohtajalta Matti Halmesmäeltä. Siitä nousi kuitenkin aikamoinen metakka. Ehkä Uusi Suomi halusi siksi osoittaa näkemyksensä astetta hienovaraisemmin.

Näin sen täytyy olla senkin takia, ettei puoluelyhenteitä kirjoiteta pisteen kanssa. Ainakin minulla on ollut sellainen käsitys, että jos kuvan alla kuvatekstissä lukee henkilön nimen perässä (vas.), niin hän on kuvassa vasemmalla. Jos siinä taas lukee (vas), niin hän on puoluekannaltaan vasemmistoliittolainen.

Jos taas nimen perässä lukee (kok.), tarkoittaa se kokovartalohenkilöä – erotuksena lyhenteestä (kok), joka viittaa kokoomuslaisuuteen.

Kuvassa on kuvakaappaus mainitusta Uuden Suomen artikkelista.

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 2.2.2011 klo 15.12:

  Uudessa Suomessa näkyvät muuttaneen tuohon kuvakaappauksessa näkyvään kohtaan ministerin nimen perään ”(kesk.)”. Tarkoittaakohan se sitten keskivartaloministeriä?

  Alempana samassa artikkelissa esiintyy kuitenkin edelleen kerran myös ”Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kok.)”. Eivät osaa selvästikään osaa päättää, mitä mieltä ovat.