ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Cornetto-jäätelöt: pistaasi-suklaa ja sitruuna

29.4.2011 klo 17.38 | Niko Lipsanen

Cornetto-jäätelötötteröt

Paasto päättyi pääsiäiseen ja aurinkokin on paistellut. Siinäpä parikin hyvää syytä ostaa jäätelöä.

GB Glacen (Unilever) Cornetto-jäätelöt eivät ole koskaan olleet varsinaisia suosikkejani. Huomasin kuitenkin S-marketin pakastealtaassa pistaasi-suklaatötterön, mikä herätti mielenkiintoni.

En itse asiassa yleensä erityisemmin pidä pistaasijäätelöstä, koska siinä on vähän marsipaanimainen maku. Halusin kuitenkin kokeilla, toimisiko maku yhdessä suklaajäätelön kanssa. Ja toimihan se.

Suklaa antaa pistaasijäätelölle jämäkkyyttä. Vaikka tötterö ei suosikkieni joukkoon noussutkaan, niin mielestäni pistaasi-suklaajäätelö on huomattavasti parempaa kuin pistaasijäätelö ilman suklaata.

Kun Cornetton makuun pääsin, niin ostin sitten toisenkin. Toisesta S-marketista löytyi sitruunajäätelöä. Siinä oli päällä kermaa ja raikasta sitruunasorbettia. Se oli ehkä vähän turhankin raikasta, koska päivä ei aurinkoisuudestaan huolimatta ollut erityisen lämmin. Hyvää kuitenkin.

Vähän alempana sorbetti vaihtui sitruunajäätelöksi. Siitä tuli mieleeni sitruunavanukkaan maku, jota sai joskus lapsena.

Kummatkaan Cornetto-tötteröt eivät siis olleet lainkaan hassumpia. Tuo sitruunaversio pitää kuitenkin testata vielä uudestaan jonakin kuumana kesäpäivänä. Silloin se päässee paremmin oikeuksiinsa.

Kuvassa ovat Cornetton pistaasi-suklaa- ja sitruunajäätelötötteröt. Otin kuvat 26. ja 27.4.2011.

Maantieteilijän matkakuvat

Tähän artikkeliin on jätetty 4 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Jyri Väätäinen 6.6.2011 klo 20.38:

  Oletko ortodoksi, kun sinulla on paasto? Itse olen ortodoksi, mutten pidä paastoja. Mitä mieltä olet itse ortodokseista, jotka eivät paastoa? En ole paastonnut kertaakaan.

 2. Niko Lipsanen 12.6.2011 klo 16.53:

  En ole ortodoksi, vaan luterilainen. Paastonaika se on meilläkin, mutta harva sitä erityisemmin viettää. Tosin näppituntumalta tuntuu siltä, että viime vuosina tapa on tullut yleisemmäksi. Kaikki tosin eivät pidä perinteistä ruokapaastoa, vaan paastoavat jostakin muusta elämässään liian ison sijan saaneesta asiasta tai sitten vain syventyvät paaston aikana enemmän uskonkysymyksiin.

  Mitä tulee paastoamattomiin ortodokseihin, niin mitäpä minä siihen sanomaan. Jokainen tekee ratkaisunsa itse.

  Pahoittelen, että vastaaminen kesti. Olin matkoilla.

 3. Jyri Väätäinen 12.6.2011 klo 22.22:

  Kiitos kommentista, kohta vissiin tulossa matkakuvia siitä, kunhan kerkeät niitä laittamaan… :)

  Itse en ole tosiaan ikinä paastonnut. Minusta ainakin voi uskoa tiettyyn uskontoon, vaikkei kaikkea teekään. Ortodoksitkaan eivät nimittäin kaikki paastoa. Olen ollut aina ortodoksi, joten en koe tarpeelliseksi esim. uskonnon vaihtamistakaan. Muutaman kerran olen yläasteella joutunut käymään luterilaisessa kirkossa, mutta sitten siitä lopulta on annettu vapautus, koska minun pitäisi käydä ortodoksisessa kirkossa. Yläasteajat on tosin ohi. Harmillista, kun Tampereen ortodoksinen kirkko on niin vaihtelevasti auki, niin ei osaa piipahtaa oikeaan aikaan.

 4. pizzamies 30.6.2011 klo 0.51:

  Nam! Mikään ei ole kesällä parempaa kuin ensin johonkin hyvään ravintolaan vääntämään pizza ja sitten jokirantaa iso jäätelötuutti.