ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Esters The & Kaffehandel, Tukholma

Esters The & Kaffehandel, Tukholma

Kävin maaliskuussa siskoni kanssa Tukholmassa. Laivalle palatessamme osuimme kiinnostavan näköisen tee- ja kahvikaupan kohdalle. Pitihän se käydä katsomassa sisältäkin.

Kotisivujensa mukaan Esters The & Kaffehandel eli Esterin tee- ja kahvipuoti on Ruotsin vanhin teehen ja kahviin erikoistunut kauppa. Kyltissä näkyy liikkeen perustamiseen viittaava vuosiluku anno 1899.

En tiedä, kuinka alkuperäinen sisustus on, mutta kauppa oli sisältä miellyttävän vanhanaikainen. Sen yhteydessä oli myös viihtyisän näköinen kahvila, mutta sitä emme valitettavasti ehtineet tällä kertaa testaamaan

Kaupan teevalikoima oli runsas, muttei mitenkään suunnaton. Iso osa valikoimasta näytti olevan erilaisia maustettuja teelaatuja. Maustamattomista teelajikkeista suurin osa oli sellaisia, joita löytää suhteellisen helposti myös Helsingistä.

Ostin pussillisen minulle aiemmin tuntematonta Tie Kuan Yin -teetä. Se on Fujianin maakunnasta Kiinasta peräisin oleva puolifermentoitu oolongtee. Oikein maistuvaa, eikä ollut edes kovin kallista (olen tosin jo ehtinyt unohtaa, paljonko se maksoi).

Jos haluaa tehdä Tukholmassa teeostoksia, niin aikaisemmin kehumani Tea Centre of Stockholm saattaa olla parempi vaihtoehto. Ainakin valikoima on laajempi. Esterin puoti nokittaa kuitenkin kahvilallaan, joka pitää vielä jollakin matkalla testata tarkemmin.

Esters The & Kaffehandel sijaitsee Södermalmilla osoitteessa Folkungagatan 95. Monien suomalaisten matkailijoiden kannalta sijainti on varsin kätevä, koska se ei ole kaukanakaan Viking Linen Tukholman terminaalista.

Kuvan Esterin tee- ja kahvipuodista otin 23.3.2011.

Maantieteilijän matkakuvat

Ei vielä yhtään kommenttia tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä

Kommentointitoiminto on pois käytöstä.