ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Google Plus -kutsuja jaossa

10.8.2011 klo 21.04 | Niko Lipsanen

Google Plus

Googlen uusi yhteisöpalvelu Google+ on edelleen kutsun takana, mutta kutsuja on nyt aikaisempaa enemmän jaossa.

Nyt kutsuja ei enää tarvitse edes lähettää kutsuttaville henkilökohtaisesti, vaan voi vain jakaa linkin, jota klikkaamalla palveluun pääsee sisään. Siis olkaapa hyvä:

Google Plus -kutsu

Kutsuja on tuon linkin kautta jaossa 150 ensimmäiseksi ehtivälle.

Google+ vaikuttaa ensi näkemältä varsin lupaavalta. Se ei ainakaan vielä ole yhtä sekavan oloinen kuin tärkein kilpailijansa Facebook. Syötesivun ulkoasussa on samaa yksinkertaisuutta kuin jo käytöstä poistuneessa Facebookin kevytversiossa (Facebook Lite). Yksityisyysasetukset vaikuttavat hallittavammilta ja Circles-toiminnon avulla on helppo jakaa ihmiset piireihin – kaikkea ei tarvitse jakaa kaikille.

Googlen plussa mahdollistaa myös yksipuolisen seuraamisen Twitterin tapaan. Toisen julkisia päivityksiä voi seurata, vaikka tämä ei seuraisikaan itseä.

Jos Google+ tappaa Facebookin, niin toivottavasti se tekee sen pian. Kovin monessa eri sosiaalismediallisessa palvelussa ei jaksa olla yhtäaikaa läsnä. Siksi lähdin pois LinkedInistä enkä ole jaksanut aktiivistua myöskään Diasporassa. Twitter on kiva kun se on niin simppeli, ja Facebookissa on oltava, koska siellä ovat kaikki muutkin.

Kuvassa on Google+:n esittelysivuilta otettu kuvakaappaus

Maantieteilijän matkakuvat