ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Georgia voitti juniorieuroviisut

Georgia voitti tänään* Lasten Eurovision laulukilpailun eli juniorieuroviisut 2011. Kilpailu pidettiin naapurimaa Armenian pääkaupungissa Jerevanissa.

Suomi ei osallistunut kilpailuun tänäkään vuonna, enkä tiedä, näyttikö mikään suomalainen kanava niitä. Itse kävin katsomassa ohjelman naapurini luona Ruotsin SVT World -kanavalta.

Juniorieuroviisuissa laulujen taso ei suoranaisesti päätä huimaa, mutta on niissä silti hyviäkin puolia – ainakin se, että kappaleet on esitettävä kunkin maan kansalliskielellä tai jollakin niistä. Aikuisten euroviisuthan lauletaan nykyisin pitkälti englanniksi. Monella kappaleella oli kuitenkin englanninkielinen nimi, joka sitten toistui myös muutoin omakielisen laulun sanoituksessa. Näin oli kyse myös Georgian voittajakappaleen Candy Music tapauksessa.

Toinen hyvä puoli on, että koska osallistujamaita ei tälläkään kertaa ollut kuin 13, niin kisat eivät ehdi puuduttamaan katsojaa.

Kaikkien esiintyjien on oltava iältään 10 ja 15 vuoden väliltä. Aikaisemmin sama sääntö koski myös kappaleiden säveltäjiä ja sanoittajia, mutta nykyään aikuiset saavat ”avustaa”.

Oma suosikkini tämän vuoden voittajaksi olisi ollut Venäjän Jekaterina Rjabovan esittämä Romeo ja Julia (Как Ромео и Джульетта). Se jäi kisassa kolmanneksi. Rjabova oli mukana erikoisluvalla, sillä hän oli Venäjän edustajana jo vuoden 2009 kisoissa. Kilpailun sääntöjen mukaan esiintyjät eivät saa olla mukana kisoissa kuin kerran. En tiedä, millä perusteella Rjabovan annettiin säännöstä poiketa, mutta ensi vuodeksi siitä ollaan ilmeisesti luopumassa kokonaan.

Pisteenlaskussa halutttiin varmistaa, ettei mikään maa voisi jäädä nollille. Tämä järjestettiin niin, että ensimmäisenä pisteet antoi Australia, jolta tuli kaikille maille 12 pistettä.

Georgialle voitto oli jo toinen, sillä se voitti myös kolme vuotta sitten. Voitostaan huolimatta Georgia ei kuitenkaan ole ensi vuonna kisojen järjestäjä. Junioriviisuissa kisojen järjestäjät päätetään etukäteen, ja vuoden 2012 kilpailun isännöin Alankomaat.

Tämän vuoden isäntämaassa Armeniassa kilpailu on hyvin suosittu. Se oli itse asiassa nimenomaan Armeniassa, jossa ylipäänsä kuulin ensimmäistä kertaa, että tällainen kilpailu on ylipäänsä olemassa. Armenia oli mukana ensimmäistä kertaa vuonna 2007, ja heidän silloinen edustuskappaleensa, Arevik-yhtyeen esittämä Erazanq (Երազանք, ”Uni”), on mielestäni yksi parhaita juniorieuroviisujen historiassa. Se ei tosin edes voittanut, vaan jäi toiseksi. Armenia voitti kilpailun viime vuonna.

Ja kun nyt Arevikiä niin kehuin, niin laitetaan heidän silloisen edustuskappaleensa video tähän loppuun.

*Kilpailun virallinen päivämäärä lienee ollut eilen lauantaina, mutta siinä vaiheessa kun kisa ratkesi, oli kello Jerevanissa jo reilusti sunnuntain puolella.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 5.12.2011 klo 14.20:

  Ei tuo Belgiankaan kappale Een kusje meer hassumpi ole, vaikkei kisoissa pärjännytkään.