ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Kesäaika 2012 alkaa sunnuntaina 25.3.

Orava puussa

Katso myös: Kesäaika 2014

Kevään lähestymisen tietää paitsi aurinkoisista kevätpäivistä myös siitä, että netinkäyttäjät alkavat googletella kesäajan alkamista. Tämänkin blogin tilastoissa se jo näkyy.

Tiedonjanoisille kerrottakoon, että kesäaikaan siirrytään maaliskuun viimeisenä sunnuntaina. Siten kesäaika 2012 alkaa sunnuntaina 25. maaliskuuta. Aamuyöllä kello kolme kelloja siirretään yksi tunti eteenpäin.

Kyseinen sunnuntai onkin siksi vain 23 tunnin pituinen. Yksi tunti jää välistä pois.

Kesäaika 2012 päättyy sunnuntaina 28. lokakuuta. Silloin palataan talvi- eli normaaliaikaan siirtämällä kelloja tunti taaksepäin kello 4 aamulla. Tällöin keväällä menetetty tunti saadaan takaisin.

Yleensä, kun olen kesäajasta kirjoittanut, niin olen samalla valittanut kellojen siirtämisen turhuutta ja haitallisuuttakin. Jätetään se tällä kertaa väliin, vaikkei mielipiteeni asiasta mihinkään muuttunut ole. Onhan se kuitenkin kiva, kun tulee kevät ja sen jälkeen kesä. Kyllä siitä ilostaa kestää senkin, että yöunesta viedään yhtenä yönä tunti pois.

Jos vanhat valitukseni kellojen kääntelystä kiinnostavat, niin niitä löytyy asiasanan kello takaa. Myös Wikipedian kesäaika-artikkelissa on perusteluja puolesta ja vastaan.

Kuvassa on orava puussa. Kuva on otettu viime vuoden toukokuun lopulla Hakunilassa, joka on lähiö Vantaalla.

Maantieteilijän matkakuvat