ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Uunimikro on kätevä pienessä asunnossa

Kenwood-merkkinen uunin ja mikroaaltouunin yhdistelmä

Meillä on jo toista vuotta ollut kätevä laite, jossa on samassa sekä tavanomainen uuni että mikroaaltouuni.

En tiedä, miksi sellaista pitäisi kutsua. ”Mikroaaltouuniuuni” ja ”uunimikroaaltouuni” ovat sanoina pitkiä ja kankeita. Kutsutaan sitä nyt vaikka nimellä ”uunimikro”.

Uunimikron ostaminen ei ollut erityisen helppoa. Kiersimme kehänvarren kodinkoneliikkeissä tekemässä vertailua. Myyjät tuntuivat joka paikassa olevan täysin pihalla laitteista.

Kaikissa liikkeissä, joista uunimikroja ylipäänsä löytyi, meille kerrottiin, ettei uunitoiminto ole oikea uuni vaan jollakin tavoin mikroaaltojen tai grillitoiminnon tai niiden yhdistelmän avulla toteutettuja. Varsinainen uuni löytyisi vasta kalustoon asennettavista nelinumeroisella hintalapulla varustetuista yhdistelmälaitteista.

Myyjät saivat meidät vakuuttuneiksi, ja niinpä heidän esittämänsä pysyi käsityksenämme vielä laitetta kotiin viedessämmekin.

Sopivassa noin 200 euron hintaluokassa oli useitakin eri laitteita tarjolla. Päädyimme malliin Kenwood CJSS252. Valintaan vaikuttivat ainakin se, että Mari halusi mieluiten laitteen mieluiten metallinvärisenä. Minulle taas oli taas jostakin jäänyt hyvä mielikuva Kenwoodin laitteista, vaikkei minulla sellaisia muistaakseni ennen ole ollutkaan.

Ehkä olin joutunut mielikuvamarkkinoinnin uhriksi. Joka tapauksessa erot loppusuoralle päässeiden uunimikrojen välillä olivat vähäisiä.

Kotona käyttöohjetta tutkiessa sitten pähkäilimme, ettei siinä kuvailtu konvektiotoiminto voi oikein mikään muukaan olla kuin uuni. Ja aivan kuin kiertoilmauuni se on toiminutkin. Pieni se on, eli ei siinä kinkkua paista, mutta monet uuniruoat onnistuvat.

Ostimme laitteen Gigantista, mutta yhtä pihalla uunimikrojen ominaisuuksista olivat myyjät myös Kodin Anttilassa ja missä muualla nyt tulikaan käytyä.

Pienessä asunnossa, jossa neliömetrejä on niukasti, uunimikron kaltaiset yhdistelmälaitteet ovat paikallaan. On kuitenkin hyvä olla sekä uuni että mikroaaltouuni. Jos ottaa huomioon sen, mitä neliöt Helsingin kantakaupungissa maksavat, niin erillisille laitteille tulisi varsin mehevästi hintaa, vaikkeivät ne itsessään erityisen kalliita olisikaan.

Toki sekin vaikutti, että ei meillä asunnossamme edes ole sellaista virtaliitäntää, johon perinteisen uunillisen lieden voisi kytkeä. Mikroaaltouunin ja uunin yhdistelmän voi liittää tavalliseen pistorasiaan.

Uunimikromme on toiminut hyvin ja olemme siihen edelleen varsin tyytyväisiä.

Kuvassa on Kenwood-uunimikromme. Sisällä on paistumassa muistaakseni jokin sisäelinperunapaistos.

Tähän artikkeliin on jätetty yksi kommentti tai paluuviite.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

  • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
  • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
  • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
  • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
  • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
  • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
  • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
  • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
  • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
  1. Paluuviite: Aiheita (1.1.2014 9.31)