ETUSIVU AIHEPIIRIT ARKISTO BLOGIN ESITTELY TILAA!

Blogi paikoista, tavaroista, uskomisista, syömisistä, webistä ja muustakin

AIHEET

Viime hetket matkustaa Eckerö Nordlandialla

Eckerö Line m/s Nordlandia, Helsinki

Jos 80-luvun laivatunnelma tuo mieleen nostalgisia muistoja, niin nyt kannattaa matkustaa Eckerö Linen Nordlandia-laivalla Helsingistä Tallinnaan. Ensi vuonna se ei enää ole mahdollista, kun uudempi m/s Finlandia tulee sen tilalle.

Kun asuu Helsingissä, on helppo käväistä aina välillä Tallinnassa. Se on lähellä, sinne pääsee usein halvalla ja siellä on hyvä tehdä edullisia ostoksia. Tavallisesti olen mennyt Viking XPRS:llä, kun sille on usein saanut edullisia tarjousmatkoja, mutta tällä kertaa menin Marin ja parin kaverin kanssa Eckerö Linen kyydissä.

M/s Nordlandia on niin sanotusti hidas laiva, mutta ei ero näin lyhyellä matkalla kovin suuri ole. Viking XPRS käyttää matkaan kaksi ja puoli tuntia, Nordlandia kolme tuntia. Ero on vain puoli tuntia (palatessa kolme varttia, kun laivan kääntelyt molemmissa päissä pidentävät vähän matka-aikaa).

Arkisin Eckerö Linen risteilyllä ehtisi viettää Tallinnassa reilut viisi tuntia, mikä on mukavasti Viking Linen vajaaseen neljään verrattuna. Sunnuntaisin molemmat yhtiöt tekevät jostakin syystä Tallinnaan vain pikapyrähdykset, eikä meille siksi jäänyt aikaa perille kuin reilut pari tuntia. Siinä ajassa ehtii tehdä ostokset, mutta ei muuta.

Söimme laivalla Eckerö Buffetin sunnuntaibrunssin. Siinä on se erinomainen etu verrattuna useimpiin muihin laivabuffetteihin, että alkoholijuomia ei ole kytkytetty hintaan mukaan. Vaikka lasi viiniä tai olutta onkin ruoan kanssa kiva, niin ”juo niin paljon kuin ehdit” -mallissa juomat nostavat hintaa turhan paljon, jos on menossa syömään eikä pämppäämään.

Eckerön sunnuntaibrunssissa alkoholijuomat eivät kuulu hintaan, ja siksi hintakin oli laivabuffetiksi kohtuullinen 16 euroa per henki (etukäteen ostettuna). Lämmin ruoka oli melko vaatimaton, mutta laivabuffettien tyylilajissa alku- ja jälkiruoat ovatkin ne tärkeimmät. Niissäkään valikoima ei ollut erityisen laaja, mutta riittävä ja oikein maistuva. Mieluummin minä tällaisen syön kuin ylihinnoitellun pämppäysbuffetin.

MAINOS:

Pidempi matka-aika ei haitannut menomatkalla. Palatessa laiva oli kuitenkin niin täynnä, että istumapaikoissa oli löytämistä. Silloin ei olisi yhtään haitannut, vaikka matka olisi taittunut vähän nopeamminkin. Ilmeisesti kyydissä oli viikonlopun hotelliristeilyltä palaajia.

Edellisestä risteilystäni tunnelmallisella m/s Nordlandialla on jo useampi vuosi aikaa. Seuraavalla Eckerö-risteilyllä laivana lieneekin jo m/s Finlandia. Varmaan se on hienompi, mutta ovatko sitten kaikki laivat jo melkein toistensa kopioita? Finlandiakin kun on Tallinkin Superstar-lautan sisaralus. Valinnanvara kaventuu, kun ei voi enää Tallinnan-reissulle valita vähän nuhjuista, mutta kuitenkin nostalgista vaihtoehtoa.

Eckerö Buffetin sunnuntaibrunssi

Ylemmässä kuvassa on Helsingin Länsisatamaa nähtynä Eckerö Linen m/s Nordlandian kannelta. Alemmassa kuvassa on alkuruokapöydän antimia Eckerö Buffetin sunnuntaibrunssilta.

Tähän artikkeliin on jätetty 3 kommenttia ja/tai paluuviitettä.

Uusimmat artikkelit

Keskeisimmät aihepiirit

 • Kulttuurit - savolais- ja karibialaisjuttuja, kieliasiaa ym.
 • Kulutus - tavaroita, syömisiä ja ostotottumuksia
 • Kuulumiset - blogin henkilökohtaista-osasto
 • Matkat - matkajuttuja ja reissuvalokuvia
 • Paikat - sijainnilliset merkitystihentymät
 • Uskonto - kristinuskosta, ateisteista, joskus islamistakin
 • Web - blogit, WordPress ja muuta nettijuttua
 • Yhteiskunta - politiikasta ja maailman toimimisesta
 • Ympäristö - valintoja ja ympäristöpähkäilyä
 1. Niko Lipsanen 3.1.2013 klo 9.47:

  Nordlandia näkyi olevan Koplin satamassa Tallinnassa. Mikä lienee seuraava määränpää?

 2. Risteilijä 25.10.2013 klo 13.11:

  Itse käyn Tallinnassa aina niin että otan huoneen jostain budjettihotellista (parikymppiä yö) sataman läheisyydestä. Tallinnan keskustassa on kiva fiilistellä rentoa tunnelmaa pidempäänkin.

 3. Niko Lipsanen 25.10.2013 klo 14.45:

  Haluaisitko suositella jotakin hyvää budjettihotellia?